Knihovna AV ČR, v. v. i.
  • Odhlásit
  • Přihlášení
  • Jazyk
    • English
    • Čeština
  • Instituce
    • Knihovna AV ČR
    • Souborný katalog AV ČR
    • Archeologický ústav Brno
    • Archeologický ústav Praha
    • Astronomický ústav
    • Biofyzikální ústav
    • Botanický ústav
    • Etnologický ústav
    • Filosofický ústav
    • Fyzikální ústav
    • Fyziologický ústav
    • Geofyzikální ústav
    • Geologický ústav
    • Historický ústav
    • Masarykův ústav
    • Matematický ústav
    • Orientální ústav
    • Psychologický ústav
    • Slovanský ústav
    • Sociologický ústav
    • Ústav analytické chemie
    • Ústav anorganické chemie
    • Ústav pro českou literaturu
    • Ústav dějin umění
    • Ústav fyziky atmosféry
    • Ústav fotoniky a elektroniky
    • Ústav fyzikální chemie J. H.
    • Ústav fyziky materiálů
    • Ústav geoniky
    • Ústav pro hydrodynamiku
    • Ústav chemických procesů
    • Ústav informatiky
    • Ústav pro jazyk český
    • Ústav jaderné fyziky
    • Ústav makromolekulární chemie
    • Ústav pro soudobé dějiny
    • Ústav přístrojové techniky
    • Ústav státu a práva
    • Ústav struktury a mechaniky hornin
    • Ústav teoretické a aplikované mechaniky
    • Ústav teorie informace a automatizace
    • Ústav výzkumu globální změny
Pokročilé vyhledávání
  • Domovská stránka
  • Vyhledávání: "Marla C. Soria-Mejía"
  • Navrhnout nákup titulu
Zobrazeno 1 - 4 of 4 pro vyhledávání: '"Marla C. Soria-Mejía"'
1
Akademický článek
Instant Controlled Pressure Drop as Blanching and Texturing Pre-Treatment to Preserve the Antioxidant Compounds of Red Dried Beetroot (Beta vulgaris L.)
Autor: Maritza Alonzo-Macías, Anaberta Cardador-Martínez, Colette Besombes, Karim Allaf, Viridiana Tejada-Ortigoza, Marla C. Soria-Mejía, Rosa Vázquez-García, Carmen Téllez-Pérez
Publikováno v: Molecules, Vol 25, Iss 18, p 4132 (2020)
Red beetroot is rich in bioactive compounds such as polyphenols, flavonoids, betaxanthins, betacyanins, among others. According to selected processing methods, the bioaccessibility of these compounds could be either enhanced or decreased. This study
Externí odkaz: https://doaj.org/article/4ce52ec4cdf0481ba41c2fc581ddd212
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
2
Akademický článek
Antioxidant Content of Frozen, Convective Air-Dried, Freeze-Dried, and Swell-Dried Chokecherries (Prunus virginiana L.)
Autor: Carmen Téllez-Pérez, Anaberta Cardador-Martínez, Viridiana Tejada-Ortigoza, Marla C. Soria-Mejía, Iván Balderas-León, Maritza Alonzo-Macías
Publikováno v: Molecules, Vol 25, Iss 5, p 1190 (2020)
Chokecherry (Prunus virginiana L.) is rich in bioactive molecules as phenolics, which can act as antioxidants, anti-inflammatory, anticancer, among others; however, due to its high perishability, most of this fruit is wasted. Freezing and sun drying
Externí odkaz: https://doaj.org/article/d4dc03c07deb4746aa14caca335d255e
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
3
Instant Controlled Pressure Drop as Blanching and Texturing Pre-Treatment to Preserve the Antioxidant Compounds of Red Dried Beetroot (Beta vulgaris L.)
Autor: Viridiana Tejada-Ortigoza, Maritza Alonzo-Macías, Anaberta Cardador-Martínez, Colette Besombes, Marla C Soria-Mejía, Karim Allaf, Rosa Vázquez-García, Carmen Téllez-Pérez
Publikováno v: Molecules
Volume 25
Issue 18
Molecules, MDPI, 2020, 25 (18), pp.4132. ⟨10.3390/molecules25184132⟩
Molecules, Vol 25, Iss 4132, p 4132 (2020)
Red beetroot is rich in bioactive compounds such as polyphenols, flavonoids, betaxanthins, betacyanins, among others. According to selected processing methods, the bioaccessibility of these compounds could be either enhanced or decreased. This study
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::29ab43efbb3258fb19e3760235497a60
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML
4
Antioxidant Content of Frozen, Convective Air-Dried, Freeze-Dried, and Swell-Dried Chokecherries (Prunus virginiana L.)
Autor: Iván Balderas-León, Carmen Téllez-Pérez, Marla C Soria-Mejía, Viridiana Tejada-Ortigoza, Maritza Alonzo-Macías, Anaberta Cardador-Martínez
Publikováno v: Molecules, Vol 25, Iss 5, p 1190 (2020)
Molecules
Volume 25
Issue 5
Chokecherry (Prunus virginiana L.) is rich in bioactive molecules as phenolics, which can act as antioxidants, anti-inflammatory, anticancer, among others
however, due to its high perishability, most of this fruit is wasted. Freezing and sun dry
Externí odkaz: https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::567a33ec3a721405ea958150dfc9b3bf
https://www.mdpi.com/1420-3049/25/5/1190
Zobrazit plný text záznamu
Plný text ve formátu HTML

Vyhledávací nástroje:

  • RSS
  • Poslat e-mailem

Upřesnit hledání

Omezení vyhledávání
Plný text Recenzováno Digitální knihovna AV ČR
Zdroje
Pouze tištěné dokumenty
Zahrnout EIZ
  • 2 Akademické články
  • 2 01 natural sciences
  • 2 04 agricultural and veterinary sciences
  • 2 0404 agricultural biotechnology
  • 2 040401 food science
  • 2 analytical chemistry
  • 2 antioxidant
  • 2 antioxidants
  • 2 article
  • 2 blanching
  • 2 chemistry
  • 2 chemistry (miscellaneous)
  • 2 drug discovery
  • 2 extraction (chemistry)
  • 2 flavonoids
  • 2 food science
  • 2 freezing
  • 2 lcsh:organic chemistry
  • 2 lcsh:qd241-441
  • 2 medicine
  • 2 medicine.medical_treatment
  • 2 molecular medicine
  • 2 pharmaceutical science
  • 2 phenols
  • 2 physical and theoretical chemistry
  • 2 phytochemicals
  • 2 plant extracts
  • 2 qd241-441
  • 2 trolox equivalent antioxidant capacity
  • 1 [spi.gproc]engineering sciences [physics]/chemical and process engineering
  • 1 0104 chemical sciences
  • 1 010401 analytical chemistry
  • 1 0106 biological sciences
  • 1 010608 biotechnology
  • 1 airflow
  • 1 beta vulgaris
  • 1 beta vulgaris l
  • 1 beta vulgaris l.
  • 1 betacyanins
  • 1 betanin
  • 1 chemical fractionation
  • 1 chemistry.chemical_compound
  • 1 dpph
  • 1 food and beverages
  • 1 free radical scavengers
  • 1 free radicals
  • 1 freeze-drying
  • 1 fungi
  • 1 polyphenol
  • 1 postharvest
  • 1 preservation, biological
  • 3 mdpi ag
  • 1 multidisciplinary digital publishing institute
  • 2 Directory of Open Access Journals
  • 2 OpenAIRE

Možnosti vyhledávání

  • Tematická mapa
  • Historie vyhledávání
  • Pokročilé vyhledávání

Objevte více

  • Abecední procházení

Hledáte pomoc?

  • Tipy pro vyhledávání
načítá se......