Zobrazeno 1 - 10
of 150
pro vyhledávání: '"Marine foods"'
Autor:
Trias Mahmudiono, Zahra Esfandiari, Ali Zare, Mohammadmahdi Sarkhoshkalat, Fereshteh Mehri, Yadolah Fakhri
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 21, Iss , Pp 101206- (2024)
In this study, an attempt was made to meta-analyzed the concentration of potentially toxic elements (PTEs) in shrimps tissue of Mediterranean Sea and health risk of consumers was estimated. Search was conducted in international databases includes Sco
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ba78f4d268e840c5bc890b4510ebf69c
Autor:
María Dolores Suárez-Medina, María Isabel Sáez-Casado, Tomás Martínez-Moya, Miguel Ángel Rincón-Cervera
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 7, p 1097 (2024)
Marine foods are highly perishable products due to their high content of polyunsaturated fatty acids, which can be readily oxidized to form peroxides and secondary oxidation products, thus conferring such foods undesirable organoleptic characteristic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fb42b02b301a4ef28dd8eec361d37ea3
Autor:
Ole G. Mouritsen
Publikováno v:
International Journal of Food Design, Vol 7, Iss 2, Pp 187-203 (2022)
In the present article it is proposed that a focus on taste is instrumental for promoting a green transition towards a more sustainable eating behaviour involving a more plant-based diet. In particular, it is pointed out that umami is a key driver fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/738fbffefffe4b9987f0ead50ccae78f
Autor:
Qingxiao Li, Trias Mahmudiono, Hossein Mohammadi, Amene Nematollahi, Somayeh Hoseinvandtabar, Fereshteh Mehri, Vajihe Hasanzadeh, Intissar Limam, Yadolah Fakhri, Van Nam Thai
Publikováno v:
Heliyon, Vol 9, Iss 8, Pp e18500- (2023)
In the current study, an attempt was made to meta-analyze and discuss the concentration of ciguatoxins (CTXs) in fillets of fish based on country and water resources subgroups. The search was conducted in Scopus and PubMed, Embase and Web of Science
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c2575869a09d46348de6ae76f54635f8
Autor:
Christina J. Thiele, Laura J. Grange, Emily Haggett, Malcolm D. Hudson, Philippa Hudson, Andrea E. Russell, Lina M. Zapata-Restrepo
Publikováno v:
Ecotoxicology and Environmental Safety, Vol 255, Iss , Pp 114782- (2023)
Microplastics are contaminants of emerging concern, not least due to their global presence in marine surface waters. Unsurprisingly, microplastics have been reported in salts harvested from numerous locations. We extracted microplastics from 13 Europ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/aebb5e2684db4bb18b207b3d6982f3e0
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 8 (2021)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/de65f3eed4cf49189928da43c8abdc7f
Publikováno v:
Environmental Health Perspectives, 2002 Sep 01. 110(9), 895-899.
Externí odkaz:
https://www.jstor.org/stable/3455555
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.