Zobrazeno 1 - 10
of 15
pro vyhledávání: '"MCM6 gene"'
Autor:
B. A. Malyarchuk
Publikováno v:
Вавиловский журнал генетики и селекции, Vol 28, Iss 6, Pp 650-658 (2024)
The ability to metabolize lactose in adulthood is associated with the persistence of lactase enzyme activity. In European populations, lactase persistence is determined mainly by the presence of the rs4988235-T variant in the MCM6 gene, which increas
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cec1d8c5a93941248261f514dde8cf97
Autor:
Ana Cecília Guimarães Alves, Natalie Mary Sukow, Gabriel Adelman Cipolla, Marla Mendes, Thiago P. Leal, Maria Luiza Petzl-Erler, Ricardo Lehtonen Rodrigues Souza, Ilíada Rainha de Souza, Cesar Sanchez, Meddly Santolalla, Douglas Loesch, Michael Dean, Moara Machado, Jee-Young Moon, Robert Kaplan, Kari E. North, Scott Weiss, Mauricio L. Barreto, M. Fernanda Lima-Costa, Heinner Guio, Omar Cáceres, Carlos Padilla, Eduardo Tarazona-Santos, Ignacio F. Mata, Elena Dieguez, Víctor Raggio, Andres Lescano, Vitor Tumas, Vanderci Borges, Henrique B. Ferraz, Carlos R. Rieder, Artur Schumacher-Schuh, Bruno L. Santos-Lobato, Pedro Chana-Cuevas, William Fernandez, Gonzalo Arboleda, Humberto Arboleda, Carlos E. Arboleda-Bustos, Timothy D. O’Connor, Marcia Holsbach Beltrame, Victor Borda
Publikováno v:
Frontiers in Genetics, Vol 12 (2021)
In adulthood, the ability to digest lactose, the main sugar present in milk of mammals, is a phenotype (lactase persistence) observed in historically herder populations, mainly Northern Europeans, Eastern Africans, and Middle Eastern nomads. As the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/83fade9eedf24b7d99f1452beb4bd4e7
Autor:
CHÁNOVÁ, Jiřina
The aim of this diploma thesis is to summarize the current knowledge on the issue of very common gastrointestinal disorder - lactose intolerance. In the experimental part, the occurrence of genotypic frequencies in the MCM6 gene was screened. Specifi
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______2186::ab7009b7bead2c4351863d4c5e4aa2c9
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-515438
http://www.nusl.cz/ntk/nusl-515438
Autor:
Schuh, Artur Francisco Schumacher, Alves, Ana Cecília Guimarães, Borda, Victor, Beltrame, Márcia Holsbach
Publikováno v:
Repositório Institucional da UFRGS
Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS)
instacron:UFRGS
Universidade Federal do Rio Grande do Sul (UFRGS)
instacron:UFRGS
In adulthood, the ability to digest lactose, the main sugar present in milk of mammals, is a phenotype (lactase persistence) observed in historically herder populations, mainly Northern Europeans, Eastern Africans, and Middle Eastern nomads. As the
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______3056::24b9c098edb52c8e28c11469b8284750
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Repositório Institucional da USP (Biblioteca Digital da Produção Intelectual)
Universidade de São Paulo (USP)
instacron:USP
Clinical and Experimental Gastroenterology
Universidade de São Paulo (USP)
instacron:USP
Clinical and Experimental Gastroenterology
Most people are born with the ability to digest lactose, the major carbohydrate in milk and the main source of nutrition until weaning. Approximately 75% of the world's population loses this ability at some point, while others can digest lactose into
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::2003998387aa9b059d7c445d377a7879
Autor:
Arroyo, Marta Alves da Silva
Publikováno v:
Biblioteca Digital de Teses e Dissertações da FAMERPFaculdade de Medicina de São José do Rio PretoFAMERP.
Made available in DSpace on 2016-01-26T12:51:25Z (GMT). No. of bitstreams: 1 martaalvesdasilvaarroyo_tese.pdf: 1264627 bytes, checksum: 85d0ef94c2a034728b5c60ca84368d6a (MD5) Previous issue date: 2010-05-17
Lactose intolerance has been, for many
Lactose intolerance has been, for many
Externí odkaz:
http://bdtd.famerp.br/handle/tede/74