Zobrazeno 1 - 10
of 65
pro vyhledávání: '"M.E. Rodríguez-Huezo"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
In vitro SIMULTANEOUS ACCUMULATION OF MULTIPLE HEAVY METALS BY Prosopis laevigata SEEDLINGS CULTURES
Autor:
Francisco Cruz-Sosa, J. Orozco-Villafuerte, M.E. Rodríguez-Huezo, Carlos Barrera-Díaz, C. Hernández-Jaimes, L. Buendía-González
Publikováno v:
Revista Mexicana de Ingeniería Química. 18:1167-1177
Se investigo la capacidad de plantulas de Prosopis laevigata para tolerar y acumular de forma simultanea hasta 4 metales pesados (cromo, niquel, cadmio y plomo), bajo condiciones de cultivo in vitro.
Autor:
César Pérez-Alonso, Stefani Cortés-Camargo, Víctor Varela-Guerrero, M.E. Rodríguez-Huezo, Angélica Román-Guerrero, Pedro Estanislao Acuña-Avila
Publikováno v:
Food Research International. 116:1010-1019
Lemon essential oil (LEO) emulsions were prepared using mesquite gum (MG) - chia mucilage (CM) mixtures (90-10 and 80-20 MG-CM weight ratios) and MG as control sample, LEO emulsions were thenspray dried for obtaining the respective microcapsules.LEO
PHYSICOCHEMICAL CHANGES OF CORN STARCH DURING LACTIC ACID FERMENTATION WITH Lactobacillus bulgaricus
Publikováno v:
Revista Mexicana de Ingeniería Química. 17:279-288
Lactic acid fermentation with L. bulgaricus induced large changes in the morphology of corn starch granules. The production of amylolytic enzymes as well as lactic acid produced fractures along the granule hilum, which led to disintegration of starch
Autor:
L. Hernández-Rodríguez, Consuelo Lobato-Calleros, C. Ramírez-Santiago, M.E. Rodríguez-Huezo, Monica Meraz
Publikováno v:
Universidad Autónoma Metropolitana
UAM
Redalyc-UAM
Revista Mexicana de Ingeniería Química (México) Num.1 Vol.16
UAM
Redalyc-UAM
Revista Mexicana de Ingeniería Química (México) Num.1 Vol.16
"n this work, stirred yogurt variations in which milk-fat was replaced by a complex coacervate (CC) made up by wheyprotein isolate/Lactobacillus plantarum(Lp)/κ-carrageenan, and sucrose by stevia were prepared. Microstructure, rheologyand sensory at
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Microencapsulation of chlorthalidone by spray-drying of double emulsion and melt granulation coating
Autor:
M.E. Rodríguez-Huezo, Francisco Cruz-Sosa, Rubén Jiménez-Alvarado, Marco Antonio Salazar-Miranda, César Pérez-Alonso
Publikováno v:
Drying Technology. 34:1118-1128
Chlorthalidone (CH) is indicated in the management of hypertension either alone or in combination with other antihypertensive drugs, but it displays poor solubility and stability limiting its use in the development of new pharmaceutical alternatives.
Autor:
M.E. Rodríguez-Huezo, L.A. Escalona-García, César Pérez-Alonso, R. Pedroza-Islas, H. Carrillo-Navas, Reyna Natividad
Publikováno v:
Journal of Food Engineering. 175:93-103
The oxidation kinetics of chia oil (CO) in bulk and microencapsulated by spray-drying in a biopolymer matrix of whey protein concentrate (WPC) with mesquite gum (MG) (67:33 w/w ratio) stored at 25, 35 and 40 °C at different water activities (aw) wer
Autor:
M.E. Rodríguez-Huezo, Ana Cristina Figueira, César Pérez-Alonso, Angélica Román-Guerrero, Sandra Karina Velázquez-Gutiérrez, H. Carrillo-Navas
Publikováno v:
Carbohydrate Polymers. 121:411-419
Freeze-dried chia mucilage adsorption isotherms were determined at 25, 35 and 40°C and fitted with the Guggenheim-Anderson-de Boer model. The integral thermodynamic properties (enthalpy and entropy) were estimated with the Clausius-Clapeyron equatio