Zobrazeno 1 - 10
of 38
pro vyhledávání: '"M. Neffa"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Food Quality, Vol 2021 (2021)
Apricot is among the most important fruits in Morocco. This study aimed to determine the main physical, physicochemical, and biochemical quality criteria of three principal apricot cultivars in Morocco, namely, “Maoui,” “Canino,” and “Delpa
Autor:
Fatima Zahra Aboudamia, Fadna Aatab, Mariem Kharroubi, M. Neffa, Abderrahim Jaouad, Mohamed Bouchdoug, Said Hanoune
Publikováno v:
Journal of the Air & Waste Management Association. 70:1186-1197
The random discharge of marine fish waste into the coast generates environmental pollution. However, a better valorization of these by-products leads to the extraction of sustainable biomolecules. ...
Publikováno v:
Water Practice and Technology. 15:1050-1067
Currently, research focuses on the application of newer biocoagulant products in wastewater treatment. In this study, the performance of cactus juice to clarify Olive Mill Wastewater (OMW) was investigated by using Jar-test experimentation and assess
Autor:
M. Neffa, Moha Taourirte, Mohammed Rhazi, El Montassir Dahmane, Abdelaaziz Ouahrouch, Nadia Eladlani, El-Houssaine Ablouh
Publikováno v:
Journal of Water Chemistry and Technology. 41:175-181
The interaction between Cr(III) and “chitosan/montmorillonite” nanocomposites has been studied. Also, the adsorption kinetic of chromium in prepared chromium solution and in tannery waste-water has been presented. The article confirmed the initia
Extraction and characterization of ß-chitin from sardine’s scales Sardina pilchardus (Walbaum, 1792)
Autor:
M. Neffa, A. Jaouad
Sardine (Sardina pilchardus) is a common Mediterranean pelagic fish known as an important source of marine products in Morocco. In parallel, the high processing of sardines produces a huge quantity of sardine scales that causes environmental problem.
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::3b9094235033d6c0a9d76f581f2d0cea
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Igor Bondarenko, I. Lugowska, T. Meniawy, Anna Kryzhanivska, Marek Ancukiewicz, Bradley J. Monk, M. Neffa, I.V. Bulat, W.I. Ortuzar Feliu, T. Melkadze, David M. O'Malley
Publikováno v:
Annals of Oncology. 32:S727
Publikováno v:
Linnaeus Eco-Tech. :295-304
Olive mill wastewaters (OMWW) cause a recurrent environmental pollution problem. Treatment and reuse of olive mill wastewater (OMWW) presents significant challenges both due to the nature of olive oil production (seasonal and small scale) and due to