Zobrazeno 1 - 10
of 52
pro vyhledávání: '"M. Kumšta"'
Publikováno v:
Horticultural Science, Vol 39, Iss 1, Pp 38-46 (2012)
The relationship between the terroir and the quality of grapes and/or wines is used in wine authenticity determination based on geographical origin. The phenolic compounds in grapes and wines are probably related to the terroir. The subject of the st
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ddb53742b5f14936b02bc7d8a7d84d4c
Autor:
Mojmír Baroň, M. Kumšta
Publikováno v:
Acta Universitatis Agriculturae et Silviculturae Mendelianae Brunensis, Vol 60, Iss 8, Pp 9-18 (2012)
In the present study, antioxidant capacity, phenolic composition and sensory evaluation of selected red and white wines originating from wine-growing regions of South Moravia and North Italy (wine-growing region Trident – Alto Adige) were investiga
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8e44cdb218df40ed87db9510daf0d543
Publikováno v:
Acta Alimentaria.
The present study evaluated the effect of winemaking technologies on the concentration of different biogenic amines in Chardonnay wines. Wines produced from sedimented, inoculated must with active dry yeast without malolactic fermentation were compar
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
P. Pavloušek, M. Kumšta
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences. 31:474-482
Pavlousek P., Kumsta M. (2013): Authentication of Riesling wines from the Czech Republic on the basis of the non-flavonoid phenolic compounds . Czech J. Food Sci., 31 : 474–482. Eighteen non-flavonoid phenolic compounds comprising hydroxybenzoic ac
Publikováno v:
South African Journal of Enology and Viticulture, Volume: 38, Issue: 1, Pages: 102-94, Published: 2017
Grape phenolics are considered to have a significant impact on wine quality, with their quantity and dynamics being strongly influenced by environmental conditions. We investigated the effect of ambient sunlight on the temporal dynamics of phenolics
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::40e3d6a6d94500ba2cd8ea8f8938bbb2
http://www.scielo.org.za/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2224-79042017000100011&lng=en&tlng=en
http://www.scielo.org.za/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S2224-79042017000100011&lng=en&tlng=en
Autor:
M. Kumšta, P. Pavloušek
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences. 29:361-372
Pavlousek P., Kumsta M. (2011): Profiling of primary metabolites in grapes of interspecific grapevine varieties: sugars and organic acids. Czech J. Food Sci., 29: 361–372. The quality of grapes is determined above all by the contents of the primary