Zobrazeno 1 - 10
of 110
pro vyhledávání: '"M. Krajčovičová-Kudláčková"'
Publikováno v:
Physiological Research. :219-224
Levels of conjugated dienes of fatty acids (first peroxidation product) in relation to their substrates and promotors (triacylglycerols, homocysteine, iron) as well as to their inhibitors (essential antioxidative vitamins) were assessed in a vegetari
Autor:
J. J. Strain, Andreas Michalsen, F. Schlegel, A. Rodenbeck, İnci Karaküçük, I. Klimeš, Beate Fischer, Martine Laville, Gert B. M. Mensink, E. Šeboková, G. Huether, Habibe Şahin, K. Bučková, Valerie J. McKelvey-Martin, Corinna Brandsch, R. Lüdtke, Maxine P. Bonham, Hülya Akgün, Frank Hirche, A. McKeown, Gustav Dobos, Henri Gin, Christiane Pachiaudi, Laurence Baillet, Sylvie Normand, E. Turley, Cyril Petitbois, William S. Gilmore, Vincent Rigalleau, Roma Beitz, M. Krajčovičová-Kudláčková, Michel Beylot, Klaus Eder, P. Skufca, Jacqueline M. O'Connor, H. Teschler, Engin Ok, Zeki Yilmaz, Gérard Déléris
Publikováno v:
Annals of Nutrition and Metabolism. 47:229-254
Publikováno v:
Food / Nahrung. 41:311-314
To evaluate the health and nutritional status of children with two different nutritional habits, the authors examined 26 vegetarians (lacto- and lacto-ovo; an average period of vegetarianism 2.8 years) and 32 individuals on mixed diet (omnivores) in
Publikováno v:
Food / Nahrung. 40:17-20
Parameters of lipid metabolism (triacylglycerols TG, cholesterol CH, HDL-CH, LDL-CH, atherogenic index AI, profile of fatty acids) were measured in blood samples of 81 healthy lacto and lacto-ovo vegetarians (42 males, 39 females; age range 19-39 yea
Autor:
M. Krajčovičová-kudláčková, E. Grančičová, R. Šimončič, Katarina Babinska, A. Béderová, J. Klvanová
Publikováno v:
Food / Nahrung. 39:452-457
Fatty acid profile in plasma was examined in 12 adult vegetarians (lacto and lacto-ovo) aged 41-63 years with an average period of vegetarian nutrition of 9.8 years. Difference in the content of saturated and monounsaturated fatty acids in vegetarian
Publikováno v:
Annals of nutritionmetabolism. 47(5)
Iodine content in food of plant origin is lower in comparison with that of animal origin due to a low iodine concentration in soil. Urinary iodine excretion was assessed in 15 vegans, 31 lacto- and lacto-ovovegetarians and 35 adults on a mixed diet.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.