Zobrazeno 1 - 10
of 106
pro vyhledávání: '"M. Atlabachew"'
Publikováno v:
Journal of Food Quality and Hazards Control, Vol 5, Iss 2, Pp 77-80 (2018)
Background: So far, there is paucity of information about quality of breads available in Ethiopian bakeries. The aim of this study was to assess the proximate composition and some selected nutrient composition of wheat breads baked in Bahir Dar City,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b27c945a6a0d47d384a3ab37de0e5eb2
Autor:
A. Abebe, M. Atlabachew
Publikováno v:
Bulletin of the Chemical Society of Ethiopia, Vol 31, Iss 3, Pp 499-508 (2018)
This report describes the synthesis of a tetracationic organic salt from 4,4'-bipyridine and 1-bromooctane using 1,3-dibromopropane as a spacer just in three simple steps. A careful monooctylation of one of the nitrogen atoms of 4,4'-bipyridine using
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5d28e34e80a84e858de63ea1f8d5ed23
Publikováno v:
Bulletin of the Chemical Society of Ethiopia, Vol 30, Iss 3, Pp 347-356 (2017)
In this study, young cladodes corresponding to two (thorn-less and thorn-containing) varieties of cactus pear (Opuntia ficus-indica) from four different areas of Tigray region, Ethiopia, were investigated for their phenolic contents and antioxidant a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2121d15e8ec74bb6b3b755cbbebeaa36
Publikováno v:
Bulletin of the Chemical Society of Ethiopia, Vol 29, Iss 3, Pp 331-339 (2015)
Leaves of khat (Catha edulis) are masticated to elicit their psycho-stimulating properties, resulting from the presence of the phenylpropylamino alkaloids. The determination of these alkaloids is important in pharmacological, phytochemical, forensic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ee800677ed39460faf479236fa5fa476
Publikováno v:
Bulletin of the Chemical Society of Ethiopia, Vol 29, Iss 2, Pp 163-172 (2015)
In this study, ten honey and five propolis samples from different geographical origins were tested. Both honey and propolis samples showed high content of total phenolic compounds (330-610 mg gallic acid equivalent (GAE)/100 g honey; 365-1022 mg GAE/
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0ad1b5ed8b1a4e019cb120e09f4c57e7
Publikováno v:
Bulletin of the Chemical Society of Ethiopia, Vol 27, Iss 3, Pp 347-358 (2013)
The study demonstrated that by freezing or drying under different conditions, cathinone could be detected in the khat (Catha edulis Forsk) samples that have been harvested for more than four months. Freeze drying or freezing in the refrigerator (-20
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0ae4e512d1274f0098fe8409b10d6b90
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.