Zobrazeno 1 - 10
of 184
pro vyhledávání: '"M, Doneva"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
S. Dyankova, M. Doneva
Publikováno v:
Agricultural Science and Technology, Vol 8, Iss 1, Pp 85-89 (2016)
Abstract. Natural pigments (and especially those of anthocyanins) are a valuable source of bioactive compounds and may be used in the production of new functional food ingredients. Furthermore, their applications in the treatment and prevention of c
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/855534a8d6c547b38067e7f493cb80df
Autor:
M. Doneva, S. Dyankova, Yancho Todorov, Margarita Terziyska, I. Nacheva, P. Metodieva, D. Miteva
Publikováno v:
Terziyska, M, Todorov, Y, Miteva, D, Doneva, M, Dyankova, S, Metodieva, P & Nacheva, I 2020, ' Bayesian Regularized Neural Network for Prediction of the Dose in Gamma Irradiated Milk Products ', Cybernetics and Information Technologies, vol. 20, no. 2, pp. 141-151 . https://doi.org/10.2478/cait-2020-0022
Gamma irradiation is a well-known method for sterilizing different foodstuffs, including fresh cow milk. Many studies witness that the low dose irradiation of milk and milk products affects the fractions of the milk protein, thus reducing its allerge
Application of cryotechnology in the creation of space foods for crews working in extreme conditions
Autor:
Zoya Hubenova, I. Nacheva, Peter Getsov, Petia Metodieva, M. Doneva, Tsvetan Tsvetkov, Georgi Sotirov
Publikováno v:
Aerospace Research in Bulgaria. 32:193-208
The article presents the achievements in the field of cryobiology and is related to the work for ESA project. Space food is a variety of food products specially formulated and processed for space flight use. Food should meet specific requirements to
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Terziyska, M, Todorov, Y, Doneva, M & Metodieva, P 2019, ' Distributed Adaptive Neuro Intuitionistic Fuzzy Architecture for prediction of the dose in gamma irradiated milk products ', IFAC-PapersOnLine, vol. 52, no. 25, pp. 75-80 . https://doi.org/10.1016/j.ifacol.2019.12.449
In this paper, a Distributed Adaptive Neuro Intuitionistic Fuzzy Architecture (DANIFA) with a second order Takagi-Sugeno inference is presented. The architecture represents a layered set of simple fuzzy inferences connected in a distributed way, thus
Publikováno v:
Biotechnology in Animal Husbandry, Vol 34, Iss 2, Pp 229-238 (2018)
The purpose of this study is to assess the tenderizing effect of plant proteolytic enzymes upon raw rabbit meat. Tests are performed on rabbit meat samples treated with papain and two vegetal sources of natural proteases (extracts of kiwifruit and gi