Zobrazeno 1 - 8
of 8
pro vyhledávání: '"Le Menn, Nicolas"'
Autor:
Garbay, Justine, Cameleyre, Margaux, Le Menn, Nicolas, Riquier, Laurent, Barbe, Jean-Christophe, Lytra, Georgia
Publikováno v:
In LWT 15 July 2024 204
L’apparition du bouquet de vieillissement des vins est probablement un des phénomènes les plus espérés par les amateurs de vins. Pour maximiser les chances de profiter de ce mélange complexe d’arômes, ils prennent soin de conserver les bout
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od_______166::237cfcbea1491cf559bbe2c1e73ed2db
https://hal.inrae.fr/hal-03536683
https://hal.inrae.fr/hal-03536683
Autor:
Garbay, Justine, Cameleyre, Margaux, Le Menn, Nicolas, Barbe, Jean-Christophe, Lytra, Georgia
Currently, one of the major issues for the wine sector is the impact of climate change linked to the increasing temperatures recorded and expected in the upcoming years. The vegetative cycle of the grape varieties authorised and planted in the Bordea
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::1e981954a94c77a04a60d8a92e54d0bc
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Le Menn, Nicolas, Van Leeuwen, Cornelis, Picard, Magali, Riquier, Laurent, De Revel, Gilles, Marchand, Stéphanie
Publikováno v:
Journal of Agricultural and Food Chemistry
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, In press, 67 (25), pp.7098-7109. ⟨10.1021/acs.jafc.9b00591⟩
Journal of Agricultural and Food Chemistry, American Chemical Society, In press, 67 (25), pp.7098-7109. ⟨10.1021/acs.jafc.9b00591⟩
Wine aging bouquet is defined as a positive, complex evolution of aromas during bottle aging. The aim of this study was to look for the link between some of the vine status parameters and the development, during wine aging, of volatile compounds such
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::4967ef5d2592223f31724dd2299ffce6
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02540118
https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-02540118
Autor:
Le Menn, Nicolas
Grâce à la définition sensorielle conceptuelle des vins de réserve de Champagne, nous avons pu caractériser les notes aromatiques développées lors d’un vieillissement qualitatif. L’intensité du sous-bois, truffe, fruits frais, fruits conf
Externí odkaz:
http://www.theses.fr/2018REIMS041
Publikováno v:
OENO Symposium
OENO Symposium, Jun 2015, Bordeaux, France
OENO Symposium, Jun 2015, Bordeaux, France
International audience
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=dedup_wf_001::6a1b563f9b299bda5bc0b810c6ef512d
http://hdl.handle.net/20.500.12278/21391
http://hdl.handle.net/20.500.12278/21391
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.