Zobrazeno 1 - 10
of 141
pro vyhledávání: '"Lactucopicrin"'
Autor:
Huiwen Tan, Na Mi, Fenglian Tong, Rui Zhang, Adalaiti Abudurexiti, Yi Lei, Yewei Zhong, Junlin Yan, Jian Yang, Xiaoli Ma
Publikováno v:
Food Science & Nutrition, Vol 12, Iss 8, Pp 5357-5372 (2024)
Abstract With its annually increasing prevalence, non‐alcoholic fatty liver disease (NAFLD) has become a serious threat to people's life and health. After a preliminary research, we found that Lactucopicrin has pharmacological effects, such as lowe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a222026094144fbf8edd496ff06aa09e
Publikováno v:
Journal of Pharmacological Sciences, Vol 150, Iss 2, Pp 110-122 (2022)
Non-alcoholic fatty liver disease (NAFLD) is one of the most common chronic liver diseases, and there are no effective drugs available so far. Lactucin and Lactucopicrin belong to sesquiterpene lactones and are extracted from Cichorium glandulosum Bo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/69b1fa8d12c44f9c8cab70a05375e690
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Maksimović, Milica Stojanović, Slađana Savić, Abigaël Delcourt, Jean-Louis Hilbert, Philippe Hance, Jelena Dragišić Maksimović, Vuk
Publikováno v:
Plants; Volume 12; Issue 14; Pages: 2616
The main goal of our study was to find an optimal combination of tested factors to achieve lettuce rich in bioactive compounds sustaining its pleasant taste. We examined three red and three green cultivars in a greenhouse using two microbiological fe
Autor:
Rossella Rotondo, Maria Antonietta Oliva, Sabrina Staffieri, Salvatore Castaldo, Felice Giangaspero, Antonietta Arcella
Publikováno v:
Molecules, Vol 25, Iss 24, p 5843 (2020)
In this study, we propose lactucopicrin (LCTP), a natural sesquiterpene lactone from Lactucavirosa, as a molecule able to control the growth of glioblastoma continuous cell line U87Mg. The IC50 of U87Mg against LCTP revealed a strong cytotoxic effect
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/23f0b43eedce4e2cab016dee8536b2f1
Autor:
Melanie S. Matos, José D. Anastácio, J. William Allwood, Diogo Carregosa, Daniela Marques, Julie Sungurtas, Gordon J. McDougall, Regina Menezes, Ana A. Matias, Derek Stewart, Cláudia Nunes dos Santos
Publikováno v:
Nutrients, Vol 12, Iss 11, p 3547 (2020)
Cichorium intybus L. has recently gained major attention due to large quantities of health-promoting compounds in its roots, such as inulin and sesquiterpene lactones (SLs). Chicory is the main dietary source of SLs, which have underexplored bioactiv
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1e1ef33c980b4acaa4b4dc465d460764
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.