Zobrazeno 1 - 10
of 211
pro vyhledávání: '"Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus"'
Autor:
Yuanyuan Ge, Xuejian Yu, Xiaoxin Zhao, Chong Liu, Ting Li, Shuaicheng Mu, Lu Zhang, Zhuoran Chen, Zhe Zhang, Zhiquan Song, Hongfei Zhao, Su Yao, Bolin Zhang
Publikováno v:
Journal of Dairy Science, Vol 107, Iss 1, Pp 123-140 (2024)
ABSTRACT: This study aimed to investigate the symbiosis between Streptococcus thermophilus CICC 6038 and Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus CICC 6047. In addition, the effect of their different inoculum ratios was determined, and comparison ex
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a9ed56efb7c64e03bc169970cbd26c98
Publikováno v:
Journal of Dairy Science, Vol 106, Iss 2, Pp 884-896 (2023)
ABSTRACT: Streptococcus thermophilus and Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus are the main species used for yogurt preparation. Glutathione (GSH) can be synthesized by S. thermophilus and plays a crucial role in combating environmental stress. H
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0cb5e086aa204af1a3df5e7b5e9ea111
Autor:
Yu Wang, Dongyao Li, Bimal Chitrakar, Xin Zhang, Na Zhang, Chang Liu, Yaxuan Li, Miaoshu Wang, Hongtao Tian, Chen Li
Publikováno v:
Journal of Dairy Science, Vol 106, Iss 2, Pp 897-911 (2023)
ABSTRACT: Yogurt and its related products are popular worldwide. During transportation and storage, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus in yogurt continues to metabolize to form lactic acid, the postacidification phenomenon of yogurt. Postacidi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0f2951bd0f7f49279c4646afff6911ed
Autor:
Pei-Yi Chu, Ying-Chun Yu, Yi-Cheng Pan, Yun-Hao Dai, Juan-Cheng Yang, Kuo-Chin Huang, Yang-Chang Wu
Publikováno v:
Metabolites, Vol 14, Iss 2, p 129 (2024)
This study aimed to evaluate the efficacy of Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus (L. bulgaricus) in improving body weight, obesity-related outcomes, and lipid profiles of overweight people. Thirty-six overweight participants were randomly assig
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/beb304a4bd6d438c95198cab863ec1fe
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Yingxue Yue, Song Wang, Xiuli Lv, Chengfeng Wang, Baofeng Xu, Lijun Ping, Jiayao Guo, Xuetong Li, Smith Etareri Evivie, Fei Liu, Bailiang Li, Guicheng Huo
Publikováno v:
Journal of Dairy Science, Vol 105, Iss 2, Pp 1058-1071 (2022)
ABSTRACT: In recent years, yogurt has been one of the most popular fermented dairy products and is sold worldwide. In this study, pH and titrated acid changes of 4 strains of Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus fermented milk during storage wer
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f3e797cbacbe4d8bb9064ce5708b3c55
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Tetsu Kinoshita, Koutatsu Maruyama, Keiko Suyama, Mariko Nishijima, Kimiko Akamatsu, Akiko Jogamoto, Kikumi Katakami, Isao Saito
Publikováno v:
BMC Gastroenterology, Vol 21, Iss 1, Pp 1-8 (2021)
Abstract Background We conducted a randomized controlled trial to investigate the effects of consumption of yogurt fermented with Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus OLL1073R-1 in women healthcare workers. In a previous study we used these data
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/25cbb5a40a0a464fbb94b0d395b0005d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.