Zobrazeno 1 - 10
of 53
pro vyhledávání: '"L.N. Masi"'
Autor:
J.C.O. Borges, V.A.B. Oliveira, T.D.A. Serdan, F.L.R. Silva, C.S. Santos, J.R.B. Pauferro, A.S.F. Ribas, R. Manoel, A.C.G. Pereira, I.S. Correa, J.N.B. Pereira, R.B. Bazotte, A.C. Levada-Pires, T.C. Pithon-Curi, R. Gorjão, R. Curi, S.M. Hirabara, L.N. Masi
Publikováno v:
Brazilian Journal of Medical and Biological Research, Vol 56 (2023)
Brain glucose hypometabolism and neuroinflammation are early pathogenic manifestations in neurological disorders. Neuroinflammation may also disrupt leptin signaling, an adipokine that centrally regulates appetite and energy balance by acting on the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4d7d76a719424daeb8fd88d862c85c41
Autor:
B.S.M. Galán, T.D.A. Serdan, L.E. Rodrigues, R. Manoel, R. Gorjão, L.N. Masi, T.C. Pithon-Curi, R. Curi, S.M. Hirabara
Publikováno v:
Brazilian Journal of Medical and Biological Research, Vol 55 (2022)
There is a high incidence of non-obese type 2 diabetes mellitus (non-obese-T2DM) cases, particularly in Asian countries, for which the pathogenesis remains mainly unclear. Interestingly, Goto-Kakizaki (GK) rats spontaneously develop insulin resistanc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bb5428093760420ebf47eb5226bd8ceb
Autor:
M.M. Antunes, G. Godoy, C.B. de Almeida-Souza, B.A. da Rocha, L.G. da Silva-Santi, L.N. Masi, F. Carbonera, J.V. Visentainer, R. Curi, R.B. Bazotte
Publikováno v:
Brazilian Journal of Medical and Biological Research, Vol 53, Iss 3 (2020)
We previously reported that both the high-carbohydrate diet (HCD) and high-fat diet (HFD) given for two months promote lipid deposition and inflammation in the liver and brain of mice. The results obtained indicate a tissue-specific response to both
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/73a3705c5f214d8897ff49c32dcefd09
Publikováno v:
Brazilian Journal of Medical and Biological Research, Vol 52, Iss 1 (2018)
High caloric intake promotes chronic inflammation, insulin resistance, and chronic diseases such as type-2 diabetes, which may be prevented by food restriction (FR). The effect of FR on expression of pro-inflammatory and anti-inflammatory genes in ad
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1804bdfcbb7e430cb9c3638dcaf0a131
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.