Zobrazeno 1 - 10
of 57
pro vyhledávání: '"L. edodes"'
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 5, Pp e27363- (2024)
Mushrooms are traditionally used for various medicinal purposes in traditional oriental medicine. The Japanese and Chinese are familiar with the medicinal macro fungus Lentinula edodes (Shiitake mushroom). This study aims to evaluate the role of chem
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3eb05b8ea0ee4b68b4d77b2379c4f0ae
Autor:
Xu Zhao, Kaiyong Yin, Rencai Feng, Renyun Miao, Junbin Lin, Luping Cao, Yanqing Ni, Wensheng Li, Qin Zhang
Publikováno v:
Current Issues in Molecular Biology, Vol 45, Iss 1, Pp 614-627 (2023)
Lentinula edodes (L. edodes), one of the most popular edible mushrooms in China, is adversely affected by high temperature. Heat shock proteins (HSPs) play a crucial role in regulating the defense responses against the abiotic stresses in L. edodes.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c5472b7ac07843139fd4d4503cbbe935
Autor:
Larysa Arsenieva, Olena Gavrylenko, Lyudmila Oleksenko, Oleksandr Velikanov, Oksana Khomitska, Mariia Ianchyk
Publikováno v:
Harčova Nauka ì Tehnologìâ, Vol 16, Iss 4 (2023)
The creation of a dietary food product by growing shiitake mushrooms (Lentinula edodes) on a wood substrate enriched with three-chromium is relevant and scientifically substantiated. The antimicrobial activity of chromium citrate is not known from th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f79a225341264e2ebb7da7386e63c2bb
Autor:
Małgorzata Kałucka, Aleksander Roszczyk, Marzenna Klimaszewska, Beata Kaleta, Ewelina Drelich, Anna Błażewicz, Sandra Górska-Jakubowska, Eliza Malinowska, Marek Król, Aleksandra Maria Prus, Katarzyna Trześniowska, Aleksandra Wołczyńska, Przemysław Dorożyński, Radosław Zagożdżon, Jadwiga Turło
Publikováno v:
Nutrients, Vol 15, Iss 18, p 4015 (2023)
Mycelial cultures of Lentinula edodes, an edible and medicinal mushroom, have been used in our previous research to obtain selenium-containing immunomodulatory preparations. Our current attempts to obtain a new preparation containing both selenium an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/543d6aee7b5e42b4b2f4997896115fdc
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 9, p 1755 (2023)
Spicy wheat flour gluten sticks are delicious and affordable puffed snacks for young adults and even minors in China, and have a relatively simple nutritional quality. L. edodes powder (LEP) is rich in nutrients and boasts a variety of biological act
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/afe476e98df3405283af8c0d1f2b30eb
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gang-Zheng Wang, Chao-Jun Ma, Yi Luo, Sha-Sha Zhou, Yan Zhou, Xiao-Long Ma, Ying-Li Cai, Jing-Jing Yu, Yin-Bing Bian, Yu-Hua Gong
Publikováno v:
Cellular Physiology and Biochemistry, Vol 50, Iss 5, Pp 1617-1637 (2018)
Background/Aims: Heat stress could cause huge losses for Lentinula edodes in China and other Asian cultivation areas. Yet our understanding of mechanism how to defend to heat stress is incomplete. Methods: Using heat-tolerant and heat-sensitive strai
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/0ab2e7f07f5e4b9988d3702d387c287b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.