Zobrazeno 1 - 10
of 68
pro vyhledávání: '"L. Tavagnacco"'
Autor:
L. Tavagnacco, M. Zanatta, E. Buratti, B. Rosi, B. Frick, F. Natali, J. Ollivier, E. Chiessi, M. Bertoldo, E. Zaccarelli, A. Orecchini
Publikováno v:
Physical Review Research, Vol 3, Iss 1, p 013191 (2021)
Combining elastic incoherent neutron scattering experiments at different resolutions with molecular dynamics simulations, we report the observation of a proteinlike dynamical transition in linear chains of poly(N-isopropylacrylamide). We identify the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9fff0c1758444e2fb08f14bd2d0f620f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Roma Tre Congress on Water under Extreme Conditions, Dipartimento di Matematica e Fisica Università Roma Tre, Roma, Italia, 12/06/2019-14/06/2019
info:cnr-pdr/source/autori:L. Tavagnacco, E. Chiessi, M. Zanatta, A. Orecchini, E. Zaccarelli/congresso_nome:Roma Tre Congress on Water under Extreme Conditions/congresso_luogo:Dipartimento di Matematica e Fisica Università Roma Tre, Roma, Italia/congresso_data:12%2F06%2F2019-14%2F06%2F2019/anno:2019/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine
info:cnr-pdr/source/autori:L. Tavagnacco, E. Chiessi, M. Zanatta, A. Orecchini, E. Zaccarelli/congresso_nome:Roma Tre Congress on Water under Extreme Conditions/congresso_luogo:Dipartimento di Matematica e Fisica Università Roma Tre, Roma, Italia/congresso_data:12%2F06%2F2019-14%2F06%2F2019/anno:2019/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine
Hydrated protein suspensions are known to undergo a dynamical transition at low temperatures, typically between 220 and 240 K. This transition consists in a steep enhancement of the protein atoms mobility which is related to the onset of anharmonic m
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=cnr_________::139363a3b371f5f46bf9754616b10ed0
https://publications.cnr.it/doc/423553
https://publications.cnr.it/doc/423553
Publikováno v:
33rd Conference of The European Colloid and Interface Society, Leuven, Belgio, 08/09/2019-13/09/2019
info:cnr-pdr/source/autori:L. Tavagnacco; E. Chiessi; M. Zanatta; A. Orecchini; E. Zaccarelli/congresso_nome:33rd Conference of The European Colloid and Interface Society/congresso_luogo:Leuven, Belgio/congresso_data:08%2F09%2F2019-13%2F09%2F2019/anno:2019/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine
info:cnr-pdr/source/autori:L. Tavagnacco; E. Chiessi; M. Zanatta; A. Orecchini; E. Zaccarelli/congresso_nome:33rd Conference of The European Colloid and Interface Society/congresso_luogo:Leuven, Belgio/congresso_data:08%2F09%2F2019-13%2F09%2F2019/anno:2019/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine
Hydrated proteins become biologically active above a temperature of about 220 K at which also a sudden increase of the protein mobility occurs. This molecular process, known as the protein dynamical transition, consists in the onset of anharmonic mot
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=cnr_________::8f939bcd2908608d96d77e7b9ebd2129
https://publications.cnr.it/doc/423554
https://publications.cnr.it/doc/423554
Publikováno v:
Biophysics@Rome 2019, CNR, sede Centrale Piazzale Aldo Moro, 7, Roma, Italia, 15/05/2019-16/05/2019
info:cnr-pdr/source/autori:L. Tavagnacco ; E. Chiessi; M. Zanatta ; A. Orecchini; E. Zaccarelli/congresso_nome:Biophysics@Rome 2019/congresso_luogo:CNR, sede Centrale Piazzale Aldo Moro, 7, Roma, Italia/congresso_data:15%2F05%2F2019-16%2F05%2F2019/anno:2019/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine
info:cnr-pdr/source/autori:L. Tavagnacco ; E. Chiessi; M. Zanatta ; A. Orecchini; E. Zaccarelli/congresso_nome:Biophysics@Rome 2019/congresso_luogo:CNR, sede Centrale Piazzale Aldo Moro, 7, Roma, Italia/congresso_data:15%2F05%2F2019-16%2F05%2F2019/anno:2019/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine
Hydrated proteins start to be biologically active above a temperature of about 220 K which marks also a sudden increase of the protein atomic mobility, a molecular process known as the protein dynamical transition. Indeed, the protein dynamical trans
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=cnr_________::73c2d579bede1e3ca5bcedb10b233734
http://www.cnr.it/prodotto/i/423555
http://www.cnr.it/prodotto/i/423555
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
FisMat 2017 the Italian National Conference on Condensed Matter Physics, ICTP in Miramare (TS), Italia, 01/10/2017-05/10/2017
info:cnr-pdr/source/autori:L. Tavagnacco, E. Chiessi, E. Zaccarelli/congresso_nome:FisMat 2017 the Italian National Conference on Condensed Matter Physics/congresso_luogo:ICTP in Miramare (TS), Italia/congresso_data:01%2F10%2F2017-05%2F10%2F2017/anno:2017/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine
info:cnr-pdr/source/autori:L. Tavagnacco, E. Chiessi, E. Zaccarelli/congresso_nome:FisMat 2017 the Italian National Conference on Condensed Matter Physics/congresso_luogo:ICTP in Miramare (TS), Italia/congresso_data:01%2F10%2F2017-05%2F10%2F2017/anno:2017/pagina_da:/pagina_a:/intervallo_pagine
Poly-N-isopropylacrylamide (PNIPAM) is a thermo-responsive polymer widely investigated as a "smart" material with a variety of applications, ranging from drug delivery to sensors development. PNIPAM microgels are colloidal-scale particles characteriz
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=cnr_________::827b74184bccc9c4b764a67eb201148a
https://publications.cnr.it/doc/423548
https://publications.cnr.it/doc/423548
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.