Zobrazeno 1 - 10
of 384
pro vyhledávání: '"Kačániova M"'
Autor:
Kačániová Miroslava, Terentjeva Margarita, Kunová Simona, Haščík Peter, Kowalczewski Przemysław Łukasz, Štefániková Jana
Publikováno v:
Open Life Sciences, Vol 16, Iss 1, Pp 277-286 (2021)
“Bryndza” cheese is an important Slovak traditional regional product. New knowledge on the role of microorganisms involved the “Bryndza” ripening process may provide valuable data on its quality and safety. In our study, the “Bryndza” mad
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/561f18d38ddd4853a6f1a88e3aa73933
Autor:
Kačániová Miroslava, Galovičová Lucia, Valková Veronika, Tvrdá Eva, Terentjeva Margarita, Žiarovská Jana, Kunová Simona, Savitskaya Tatsiana, Grinshpan Dmitrij, Štefániková Jana, Felsöciová Soňa, Vukovic Nenad, Kowalczewski Przemysław Łukasz
Publikováno v:
Open Chemistry, Vol 19, Iss 1, Pp 214-227 (2021)
This study was designed to investigate chemical and antioxidant properties, as well as the antimicrobial and antibiofilm behaviour of Cinnamomum cassia essential oil (CCEO). MALDI-TOF MS Biotyper mass spectrometry was applied to evaluate the biofilms
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/46d66996bb0247aeadb36c0b173bbff9
Autor:
Valková Veronika, Ďúranová Hana, Štefániková Jana, Miškeje Michal, Tokár Marián, Gabríny Lucia, Kowalczewski Przemysław Łukasz, Kačániová Miroslava
Publikováno v:
Applied Rheology, Vol 30, Iss 1, Pp 138-150 (2020)
The current study was designed to enhance the functionality of white bread by replacement of wheat flour with different levels (1%, 2%, 5%, and 8%) of grape seeds micropowder (GSMP) with nanosized particles (10 µm). Chemical composition of GSMP, vol
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3b1b67d4530747c7b2aed47685936ce4
Publikováno v:
Open Life Sciences, Vol 15, Iss 1, Pp 511-521 (2020)
Phytopathogenic fungi have been responsible for considerable economic losses in vineyards, and therefore, more attention should be paid to the development and implementation of preventative treatment that is environmentally friendly. The aim of this
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/767fafe7c4f84a73939b83227c71994e
Autor:
Semerdjieva, I., Zheljazkov, V.D., Radoukova, T., Radanović, D., Marković, T., Dincheva, I., Stoyanova, A., Astatkie, T., Kačániová, M.
Publikováno v:
In Biochemical Systematics and Ecology June 2019 84:55-63
Autor:
Radoukova, T., Zheljazkov, V.D., Semerdjieva, I., Dincheva, I., Stoyanova, A., Kačániová, M., Marković, T., Radanović, D., Astatkie, T., Salamon, I.
Publikováno v:
In Industrial Crops & Products 15 November 2018 124:643-652
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.