Zobrazeno 1 - 10
of 71
pro vyhledávání: '"K.K.D.S. Ranaweera"'
Publikováno v:
Food Chemistry Advances, Vol 3, Iss , Pp 100531- (2023)
The impact of rice bran stabilization thermal treatments on oxidative stability, extractability, and antioxidant potential was investigated. Freshly milled rice bran samples of the variety “Ld 368 –red” were subjected to four heat treatments: s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a070f81f38f84026ae1af9f8a4b2e930
Autor:
S.C. Rangani, K.K.D.S. Ranaweera
Publikováno v:
Applied Food Research, Vol 3, Iss 2, Pp 100325- (2023)
Lipid oxidation significantly deteriorates the quality of edible oils and further leads to changes in flavour, storage properties, and overall nutritional value. Phenolic phytochemicals of strawberry (S), beetroot (B), cinnamon (C), and ginger (G) we
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4d5b76d2b0854cb6a7a15997fc51e36c
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 26, Iss , Pp 176-186 (2016)
Green leafy vegetables available in Sri Lanka have not been fully exploited, although they are stipulated to be rich sources of natural antioxidant. This study examined the antioxidant properties of thirty four edible green leafy vegetables popular i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2397866cd32d48cab872e969bd8a9b28
Autor:
Uththara Subodhini Wijewardhana, Madhura Arunoda Jayasinghe, Isuru Wijesekara, K.K.D.S. Ranaweera
Publikováno v:
Current Diabetes Reviews. 19
Abstract: Diabetes mellitus has become a global pandemic progressively rising and affecting almost every household in all world regions. Diet is a significant root cause of type II diabetes; thus, the significance of dietary interventions in preventi
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Biocatalysis and Agricultural Biotechnology. 45:102493
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
G. A. S. Premakumara, T. Somarathna, K.K.D.S. Ranaweera, Balamuthu Kadalmani, M G Thammitiyagodage, Nimsha S. Weerakkody, Mohammad Abdulkader Akbarsha
Publikováno v:
Journal of Toxicology, Vol 2021 (2021)
Journal of Toxicology
Journal of Toxicology
The objective of the study was to evaluate the potential toxicity of crude n-hexane extract of Alpinia malaccensis rhizome. The in vivo acute oral toxicity was evaluated by administering a single oral dose of the extract at 0, 300, or 2000 mg/kg body
Autor:
K.K.D.S. Ranaweera, G. A. S. Premakumara, Nimsha S. Weerakkody, Warnakulasuriya M. A. D. B. Fernando, Thelma Abeysinghe, T Somarathna
Publikováno v:
Journal of Applied Microbiology. 125:1276-1285
AIMS: Investigation of antimicrobial activity and phytochemicals of Alpinia malaccensis (Ran‐kiriya) against foodborne bacteria Staphyloccocus aureus, Listeria monocytogenes, Escherichia coli and Salmonella Typhimurium. METHODS AND RESULTS: Antibac
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.