Zobrazeno 1 - 10
of 98
pro vyhledávání: '"Jovanović Olga P."'
Autor:
Ickovski Jovana D., Jovanović Olga P., Zlatković Bojan K., Đorđević Milan M., Stepić Katarina D., Ljupković Radomir B., Stojanović Gordana S.
Publikováno v:
Journal of the Serbian Chemical Society, Vol 86, Iss 12, Pp 1259-1269 (2021)
Five Artemisia species (seven A. alba Turra samples and twelve samples of each four remaining species: A. absinthium L., A. annua L., A. vulgaris L. and A. scoparia Waldst. & Kit.) from Serbia were studied from the aspect of essential oil chemical co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/765a3106a33a420597e827e33160457a
Autor:
Jovanović Snežana Č., Jovanović Olga P., Mitić Zorica S., Petrović Goran M., Stojanović Gordana S.
Publikováno v:
Journal of the Serbian Chemical Society, Vol 85, Iss 8, Pp 1001-1010 (2020)
Fast determination of the volatile components of widely used culinary herbs and spices, without prior preparation of the sample, using headspace sampling (HS) and GC–MS/FID analysis, is presented. Generally, monoterpenes were the dominant class in
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5fe50fbba27143b083b00305e2ef69e0
Autor:
Petrović Goran M., Stojanović Gordana S., Jovanović Olga P., Đorđević Aleksandra S., Palić Ivan R., Sovilj Sofija V.
Publikováno v:
Hemijska Industrija, Vol 67, Iss 2, Pp 231-237 (2013)
Disadvantage of some organic pesticides is their low water solubility. Among other substances, cyclodextrins and modified cyclodextrins were considered as agents for improving pesticides water solubility. The solubility of poorly soluble pesticides,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/752416abf04c424da7088e3f877258fa
Autor:
Ilić Marija D., Jovanović Vesna P. Stankov, Mitić Violeta D., Jovanović Olga P., Mihajilov-Krstev Tatjana M., Marković Marija S., Stojanović Gordana S.
Publikováno v:
Open Chemistry, Vol 13, Iss 1 (2014)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5457db48af1a46cdb8c32149090e3ae8
Autor:
Glišin Đorđe, Jovanović Olga, Stojanović Gordana, Živković Aleksandra, Stojanović Dragan, Pavlović Marina, Arsić Biljana
Publikováno v:
Journal of the Serbian Chemical Society, Vol 89, Iss 9, Pp 1123-1131 (2024)
Some of simple carbohydrates and their derivatives are used for the clinical treatment of various diseases. Epoxide derivatives, which can be obtained by the intramolecular elimination of water from two vicinal hydroxyl groups, are stable, but suffic
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/117e74e8ccbc4c1abbb1538fb3b2df94
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jovanović Olga Lj., Pajin Biljana S.
Publikováno v:
Acta Periodica Technologica, Vol 2002, Iss 33, Pp 19-25 (2002)
Sensory evaluation of chocolate, as a complex multicompound system, is one of the ways to define and control its physico-chemical characteristics, i.e. quality. Chocolate quality depends on structure and ingredients percentage that influence its appe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5d93a93da8134c46aea991d748dbba09
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Jovanović, Snežana Č.1 coka.sslagalica@gmail.com, Jovanović, Olga P.1, Mitić, Zorica S.2, Golubović, Tatjana D.3, Zlatković, Bojan K.2, Stojanović, Gordana S.1
Publikováno v:
Flavour & Fragrance Journal. Nov2017, Vol. 32 Issue 6, p446-450. 5p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.