Zobrazeno 1 - 10
of 174
pro vyhledávání: '"J. Rosmus"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
J. Rosmus, Terezie Pelikanova, P. Fisar, Andrea Mari, Serena Tonstad, Hana Kahleova, Martin Hill
Publikováno v:
Nutrition, Metabolism and Cardiovascular Diseases. 26:430-438
The aim of this study was to explore the effect of a vegetarian versus conventional diet on the serum levels of persistent organic pollutants (POPs) in patients with T2D after 12 weeks of dietary intervention and to assess their relationships with me
Autor:
J Rosmus, Frantisek Sefrna, Ondrej Kuda, D Matejkova, M Matejovic, Sylvie Opatrná, Luděk Müller, Dana Müllerová, Jan Kopecky, Jaroslav Racek
Publikováno v:
International Journal of Obesity. 32:1875-1878
The aim of this study was to reveal whether accumulation of the persistent organic pollutants (POPs), especially polychlorinated biphenyl (2,2',4,4',5,5'-hexachlorobiphenyl, PCB 153), affects plasma levels of adiponectin in obese patients. The study
Autor:
Lukáš Zita, Radko Rajmon, P. Klabanová, M. Šindelář, Helena Härtlová, A. Dörflerová, J. Rosmus, D. Řehák
Publikováno v:
Acta Veterinaria Brno, Vol 77, Iss 3, Pp 335-340 (2008)
The objective of this study was to assess the effect of vitamin E and selenium (Se) supplementation on the plasma levels of F2-isoprostanes as a marker of oxidative stress in horses in their training period. Twelve healthy 3-year-old English thorough
Publikováno v:
Radiation Physics and Chemistry. 71:515-518
Irradiation of food with high doses (radappertization) is a way, how to prepare shelf-stable ready-to-eat food. The radappertization process requires that the food be heated at first to an internal temperature of at least 75°C to inactivate autolyti
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Annals of the Rheumatic Diseases. 24:378-381
Publikováno v:
Connective Tissue Research. 1:15-20
Some properties of insoluble corneal collagen were studied using the specific depolymerization action of pronase, pepsin, bacterial α-amylase, 6 M urea, 2% semicarbazide, 2% semicarbazide in combination with 0,5 M Na2CO3, and 0,5 M Na2CO3 alone. Pro