Zobrazeno 1 - 10
of 354
pro vyhledávání: '"J. Osek"'
Erythromycin-resistant Campylobacter coli from slaughtered animals as a potential public health risk
Publikováno v:
Veterinární Medicína, Vol 58, Iss 7, Pp 352-358 (2013)
Erythromycin-resistant Campylobacter were isolated from pig, cattle, and poultry carcasses slaughtered in Poland between 2008 and 2011. A total of 1335 strains were examined and among them 20 (1.5%) showed a high level of erythromycin resistance (≥
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2bb1cddfb94b44dd860602d44ea10469
Publikováno v:
Veterinární Medicína, Vol 57, Iss 6, Pp 293-299 (2012)
The study was conducted to investigate the presence of Campylobacter spp. in meat sold to consumers at a retail market in Poland. Antimicrobial resistance and the presence of putative virulence genes of the isolates were also examined. A total of 558
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31a5aa0f1df54c07ba0cb16624d0239f
Autor:
J. Osek
Publikováno v:
Veterinární Medicína, Vol 49, Iss 9, Pp 317-326 (2004)
A total of 90 Escherichia coli O157 isolates recovered from humans, cattle, and pigs, were examined for the presence of the H7 antigen, ability to produce Shiga toxins and enterohemolysin as well as for antimicrobial resistance and biochemical proper
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c21f87ecbee943a9b840d3b8ce2c5cdb
Autor:
J. Osek, P. Gallien
Publikováno v:
Veterinární Medicína, Vol 47, Iss 6, Pp 149-158 (2002)
Fourteen Escherichia coli O157 strains isolated from cattle and pigs in Poland and in Germany were investigated, using PCR, for the genetic markers associated with Shiga toxin-producing E. coli (STEC). Only two strains, both of cattle origin, were po
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/38aa5829f9f947b589d83fb82d7ed7d8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
J. Osek, K. Wieczorek
Publikováno v:
Europe PubMed Central
Campylobacterinfection is the leading foodborne bacterial gastroenteritis worldwide and the bacteria are frequently isolated from the intestines of chickens. The broiler meat contamination withC. jejuniorC. colimay occur during slaughter processing.
Autor:
K. Wieczorek, J. Osek
Publikováno v:
Polish Journal of Veterinary Sciences. 16:501-508
A total of 70 Campylobacter isolates recovered from 114 cattle and 177 pig carcasses at the slaughterhouse level were characterized by the presence of 7 putative virulence genes and antimicrobial susceptibility using the microbroth dilution method an