Zobrazeno 1 - 10
of 1 575
pro vyhledávání: '"Iron-gall inks"'
Autor:
Retko, Klara1,2 (AUTHOR) klara.retko@zvkds.si, Legan, Lea1 (AUTHOR), Kosel, Janez1 (AUTHOR), Ropret, Polonca1,2 (AUTHOR)
Publikováno v:
Heritage Science. 6/21/2024, Vol. 12 Issue 1, p1-20. 20p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Heritage Science. 5/5/2023, Vol. 11 Issue 1, p1-7. 7p.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Heritage Science, Vol 12, Iss 1, Pp 1-20 (2024)
Abstract Raman spectral references for various formulations of iron gall inks, logwood inks and mixtures of both types were acquired during this study. The samples, either liquid or dry inks and applied on paper, were analysed using a portable Raman
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c1ee57e4a24943d09bc38ce02d5d697b
Publikováno v:
Heritage Science, Vol 11, Iss 1, Pp 1-7 (2023)
Abstract Iron gall inks consist of vitriols (sulphates of certain metals), gall nut extracts; and gum Arabic: after exposure to oxygen, dark-colored compounds of the inks are formed. As the complexity of the composition of iron gall inks renders docu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/90b1efdbeeea4d4bb567040c6990f0b3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Maria João Melo, Vanessa Otero, Paula Nabais, Natércia Teixeira, Fernando Pina, Conceição Casanova, Sara Fragoso, Sílvia O. Sequeira
Publikováno v:
Heritage Science, Vol 10, Iss 1, Pp 1-11 (2022)
Abstract Iron-gall inks are an essential element of our written cultural heritage that is at risk of a total loss due to degradation. This degradation leads to the loss of the support, particularly the cellulose-based support. Intending to stabilize
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c5ea995ff2cd4c3a8c0cef2ce3872fb3
Autor:
Melo, Maria João1,2 (AUTHOR) mjm@fct.unl.pt, Otero, Vanessa1 (AUTHOR), Nabais, Paula1,2 (AUTHOR), Teixeira, Natércia3 (AUTHOR), Pina, Fernando1 (AUTHOR), Casanova, Conceição1,2 (AUTHOR), Fragoso, Sara1,4 (AUTHOR), Sequeira, Sílvia O.1,5 (AUTHOR) silvia.sequeira@fct.unl.pt
Publikováno v:
Heritage Science. 9/16/2022, Vol. 10 Issue 1, p1-11. 11p.