Zobrazeno 1 - 10
of 1 001
pro vyhledávání: '"Induced mutations"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
PeerJ, Vol 11, p e15682 (2023)
In the 1920s, Lewis Stadler initiated the introduction of permanent improvements to the genetic makeup of irradiated plants. Since then, studies related to breeding mutations have grown, as efforts have been made to expand and improve crop productivi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fd4a5c4092b0419f9aacb216ffb17d6d
Publikováno v:
Electronic Journal of Plant Breeding, Vol 13, Iss 2, Pp 312-318 (2022)
Sorghum is an important cereal crop, cultivated both in kharif and rabi seasons. Especially rabi sorghum is known for their grain quality and used exclusively for human consumption. The present study was undertaken to induce variability through phy
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ae8dc779bb984052b06d436b17ca7e74
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Suprasanna Penna, Shri Mohan Jain
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 9, Iss 1, p 58 (2023)
Fruit species contribute to nutritional and health security by providing micronutrients, antioxidants, and bioactive phytoconstituents, and hence fruit-based products are becoming functional foods presently and for the future. Although conventional b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a5d99bb47a2442469322509c53cc6758
Autor:
Alejandra Landau
Publikováno v:
ACI Avances en Ciencias e Ingenierías, Vol 12, Iss 3 (2021)
The use of induced mutations techniques in crop plants at Instituto de Genética "Ewald A. Favret" (IGEAF) INTA, started in 1949, with the pioneer work of Ewald Favret, who studied the effects of physical and chemical mutagens on barley (Hordeum vulg
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f6b69ba8fc2b4f41bbdd105816124dcd
Autor:
Fatma Sarsu
Publikováno v:
ACI Avances en Ciencias e Ingenierías, Vol 12, Iss 3 (2021)
Mutation breeding for crop improvement is a technique used for over 70 years. It is a fast way to increase the rate of spontaneous genetic variation in plants contributing to global food security. The genetic variability, created through mutagenesis
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e4a6b5cc409342fb8f7ffc53ba37533e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
BMC Plant Biology, Vol 18, Iss 1, Pp 1-12 (2018)
Abstract Background Increasing the productivity of rapeseed as one of the widely cultivated oil crops in the world is of upmost importance. As flowering time and plant architecture play a key role in the regulation of rapeseed yield, understanding th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2f6ccbde3d784690a503363e6c6d2460
Publikováno v:
Electronic Journal of Plant Breeding, Vol 9, Iss 3, Pp 894-898 (2018)
Sorghum is an important cereal crop used for food, livestock feed and biofuel. In order to improve rabi sorghum (post-rainy season), which are mainly used for human consumption, physical and chemical mutagens are used to create genetic variability f
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/eccc47760f6242258858d75d7810b07b