Zobrazeno 1 - 10
of 87
pro vyhledávání: '"Indigenous yeasts"'
Autor:
Pilar Blanco, Estefanía García-Luque, Rebeca González, Elvira Soto, José Manuel M. Juste, Rafael Cao
Publikováno v:
Fermentation, Vol 10, Iss 9, p 475 (2024)
Yeasts play an essential role in the aroma and sensory profiles of wines. Spontaneous fermentations were carried out at the newly built winery of Granxa D’Outeiro. Yeasts were isolated from must at different stages of fermentation. Colonies belongi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2ba3459bff0e411a8bf3ed9214fb4f5b
Publikováno v:
Microorganisms, Vol 12, Iss 7, p 1299 (2024)
We used inter-delta typing (IDT) and MALDI-TOF profiling to characterize the genetic and phenotypic diversity of 45 commercially available winemaking Saccharomyces cerevisiae strains and 60 isolates from an organic winemaker from Waipara, New Zealand
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/98619222ce7a4f51b30a949d41993d78
Autor:
Lorena López-Enríquez, Josefina Vila-Crespo, José Manuel Rodríguez-Nogales, Encarnación Fernández-Fernández, Violeta Ruipérez
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 11, p 977 (2023)
Two strains of Saccharomyces cerevisiae (Sc01 and Sc02) and one strain of Wickerhamomyces anomalus (Wa) were isolated from organic Verdejo spontaneous fermentations and used for the development of experimental winemaking. Sc01 and Sc02 represented 52
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d0366c46931d42b9b47aaf37413f8a23
Autor:
Yanyu Wang, Miao Wang, Wenjuan Li, Xinyuan Wang, Weifu Kong, Weidong Huang, Jicheng Zhan, Guangli Xia, Yilin You
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 9 (2022)
IntroductionIndigenous yeasts are generally found in grapes, vineyards, and natural environments. Sequential inoculation and fermentation with non-Saccharomyces cerevisiae yeast (H30) and Saccharomyces cerevisiae (YT13) also improve the flavor of win
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c0f0606022244f06923f3f8f0ce947c6
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Sarah M. Lyons, Sydney C. Morgan, Stephanie McCann, Samantha Sanderson, Brianne L. Newman, Tommaso Liccioli Watson, Vladimir Jiranek, Daniel M. Durall, Wesley F. Zandberg
Publikováno v:
OENO One, Vol 55, Iss 3 (2021)
Each wine growing region hosts unique communities of indigenous yeast species, which may enter fermentation and contribute to the final flavour profile of wines. One of these species, Saccharomyces uvarum, is typically described as a cryotolerant yea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d4145f0799324fd9817c617ad9b6a7dc
Autor:
M. Margarida Baleiras-Couto, Ilda Caldeira, Filomena Gomes, Goreti Botelho, Filomena L. Duarte
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 13, p 1916 (2022)
The fermentation of Arbutus unedo L. fruit is traditionally carried out in the production of spirits. The present study followed the spontaneous fermentation of A. unedo fruit harvested in October and December 2019 by two producers from the central r
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02a19618c95d4bddb801fb686b6ee13d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.