Zobrazeno 1 - 10
of 243
pro vyhledávání: '"Ice crystallization"'
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 17, p 2773 (2024)
Freezing storage is the most common method of food preservation and the formation of ice crystals during freezing has an important impact on food quality. The water molecular structure, mechanism of ice crystal formation, and ice crystal structure ar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e3b58968c28d4e7a9d9d8c73cecfc818
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Alison Emslie Lewis, Jemitias Chivavava, Lerato Audrey Motsepe, Buhle Nxiwa, Karabo Netshiomvani, Njabulo Zimu
Publikováno v:
Scientific African, Vol 20, Iss , Pp e01675- (2023)
When wastewater streams or seawater are desalinated, the waste product is a hypersaline brine stream which is usually disposed of or stored in evaporation ponds. Eutectic Freeze Crystallization (EFC) is a novel treatment technology for these hypersal
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b12b0c160b6b46f389ad9a523f4ca8a0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Daisuke Miura, Yurina Sekine, Takuya Nankawa, Tsuyoshi Sugita, Yojiro Oba, Kosuke Hiroi, Tatsuhiko Ohzawa
Publikováno v:
Carbohydrate Polymer Technologies and Applications, Vol 4, Iss , Pp 100251- (2022)
Freeze cross-linking increases the mechanical strength of carboxymethyl cellulose nanofiber (CMCF) hydrogels. The structural changes of CMCF hydrogels during the freeze cross-linking reaction were investigated. The SEM images of CMCF hydrogels prepar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6e42478aeab04bb9b4bb72b9658c9ee9
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Seo-Ree Choi, Jaewang Lee, Yeo-Jin Seo, Hyun Sun Kong, Minjae Kim, EonSeon Jin, Jung Ryeol Lee, Joon-Hwa Lee
Publikováno v:
Computational and Structural Biotechnology Journal, Vol 19, Iss , Pp 897-909 (2021)
Antifreeze proteins (AFPs) can inhibit the freezing of body fluid at subzero temperatures to promote the survival of various organisms living in polar regions. Type III AFPs are categorized into three subgroups, QAE1, QAE2, and SP isoforms, based on
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a408cfc7bd8e42eab345f9e1c932eeb4
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Thermal Behavior of Water in Sephadex® G25 Gels at Low Temperatures Studied by Adiabatic Calorimetry
Publikováno v:
Gels, Vol 9, Iss 2, p 126 (2023)
Water in a crosslinked dextran gel, Sephadex® G25, is known to remain partially unfrozen during cooling and undergoes ice crystallization during rewarming. However, the mechanism of ice crystallization during rewarming is still unclear. To elucidate
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fa4dac58a27c4498a4dbd27692794a6d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.