Zobrazeno 1 - 10
of 37
pro vyhledávání: '"I.V. Rozhkova"'
Publikováno v:
Reproductive health of woman. :41-48
Malignant neoplasms of genital organs and mammary glands in women adversely affect the economic condition and demographic situation in most of the countries of the world, since a significant proportion of women affected by these diseases at working a
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Konstantin V. Moiseenko, Olga A. Glazunova, A.V. Begunova, Olga S. Savinova, I.V. Rozhkova, Tatyana V. Fedorova
Publikováno v:
Applied Biochemistry and Microbiology. 57:458-467
As a natural, symbiotic consortium of bacteria and yeasts, kefir grains provide a unique source of new probiotic microorganisms. In this work, three new isolates of lactobacilli, Lactobacillus helveticus and two strains of Lacticaseibacillus paracase
Publikováno v:
Applied Biochemistry and Microbiology. 56:920-929
The article presents the results of optimization of the culturing conditions to increase the production of bacteriocin-like compounds (presumably including reuterin) by the Lactobacillus reuteri strain LR1. The strain Escherichia coli ATCC 25922, an
Publikováno v:
Applied Biochemistry and Microbiology. 56:544-552
Research on the effects of various antimicrobial agents on the strain Lactobacillus reuteri LR1 indicated its susceptibility to lincomycin, amoxicillin, and chloramphenicol, as well as resistance to other studied antibiotics. Upon milk fermentation b
Autor:
I.V. Rozhkova, A.V. Begunova
Publikováno v:
Dairy Industry. 1:34-36
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Milk branch magazine. :48-50
Publikováno v:
Dairy Industry. 66:38-40
Publikováno v:
Applied Biochemistry and Microbiology. 55:660-669
The work presents the results of studies on the creation of a combined starter culture based on lactic and propionic acid bacteria and the functional properties of products based on it. It was shown that the fermented product obtained from a combined