Zobrazeno 1 - 10
of 31
pro vyhledávání: '"I.B. Bykova"'
Publikováno v:
Analiz Riska Zdorovʹû, Iss 1, Pp 59-70 (2024)
Prevention of morbidity in the child population from septic foodborne infections caused by the new bacterial pathogen Enterobacter sakazakii (according to the new classification - Cronobacter spp.) is becoming increasingly relevant due to an expandin
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/31c4d72a0d4a4c299f6f0b33e9fe0dc6
Publikováno v:
Analiz Riska Zdorovʹû, Iss 1, Pp 58-71 (2022)
Antimicrobials are widely used in agriculture to prevent and treat diseases and to stimulate growth of food-producing animals. However, this induces developing antimicrobial resistance among animal bacteria, and this resistance is then transmitted al
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/86e7b5c0f1e94814a39eec0e37360d09
Autor:
N.R. Efimochkina, V.V. Stetsenko, Yu.M. Markova, L.P. Minaeva, I.B. Bykova, T.V. Pichugina, S.A. Sheveleva
Publikováno v:
Analiz Riska Zdorovʹû, Iss 4, Pp 139-147 (2019)
We aimed to assess efficiency of various anti-microbe effects on pathogenic microflora; to do that, we performed com-parative study on how sensitive Campylobacter jejuni test strains were to ultraviolet radiation and biocides based on peracetic acid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2885204dd14c48ec9fe8eeb7509bd7cc
Autor:
L.P. Minaeva, A.I. Aleshkina, Y.M. Markova, A.S. Polyanina, T.V. Pichugina, I.B. Bykova, V.V. Stetsenko, N.R. Efimochkina, S.A. Sheveleva
Publikováno v:
Analiz Riska Zdorovʹû, Iss 1, Pp 93-102 (2019)
We analyzed microbe contamination of 54 tea samples (Camellia sp.), black and green one, including those with various additives, and tea infusions, including herbal ones. Tea that was not packed (semi-finished product) came from the following regions
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fcea5bcab2444d2fb4af96abfaadfb5f
Autor:
N.R. Efimochkina, I.B. Bykova, Yu.V. Korotkevich, Yu.M. Markova, L.P. Minaeva, S.A. Sheveleva
Publikováno v:
Analiz Riska Zdorovʹû, Iss 3, Pp 73-82 (2015)
The species-specific composition of microbial contaminants of vegetable raw materials and equipment used in the production of biotechnological products and beverages fermentation are studied. 85 enterobacteria strains was isolated and investigated, 4
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/3a3ee3a83efd4de0b1e27d5f6561fa60
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.