Zobrazeno 1 - 10
of 102
pro vyhledávání: '"Human mastication"'
Publikováno v:
Meeting of the Institute-of-Non-Newtonian-Fluid-Mechanics (INNFM)
Mastication is responsible for food breakdown with the aid of saliva in order to form a cohesive viscous mass, known as the bolus. This influences the rate at which the ingested food nutrients are later absorbed into the body, which needs to be contr
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::d14d2f19e00896e1f7c65cc526ef06eb
https://doi.org/10.1063/1.4993754
https://doi.org/10.1063/1.4993754
The ability of prisms to effectively dissipate contact stress at the surface will influence wear rates in teeth. The aim of this investigation was to begin to quantify the effect of prism orientation on surface stresses. Seven finite element models o
Externí odkaz:
http://hdl.handle.net/10454/3551
Autor:
Chrystel Loret, M. Walter, Nathalie Martin, Christoph Hartmann, Nicolas Pineau, Marie-Agnès Peyron
Publikováno v:
Physiology and Behavior
Physiology and Behavior, Elsevier, 2011, 104 (5), pp.855-864. ⟨10.1016/j.physbeh.2011.05.014⟩
Physiology & behavior
Physiology & behavior, Elsevier, 2011, 104 (5), pp.855-864. ⟨10.1016/j.physbeh.2011.05.014⟩
Physiology and Behavior, Elsevier, 2011, 104 (5), pp.855-864. ⟨10.1016/j.physbeh.2011.05.014⟩
Physiology & behavior
Physiology & behavior, Elsevier, 2011, 104 (5), pp.855-864. ⟨10.1016/j.physbeh.2011.05.014⟩
International audience; Rheology and water content properties of cereal boluses collected just before swallowing were investigated. No specific physical markers for swallowing were found between subjects. Each subject had his own mastication strategy
Publikováno v:
Food Hydrocolloids, 21(3), 397-401
Food Hydrocolloids, 3, 21, 397-401
Food Hydrocolloids 21 (2007) 3
Food Hydrocolloids, 3, 21, 397-401
Food Hydrocolloids 21 (2007) 3
The intra-oral processing of semi-solids foods is dominated by effects due to tongue movement. These movements subject the food to shear forces and mix it with saliva. Both actions tend to reduce the viscosity of the products. These changes are perce
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::29237a76e0474617747f8a6ea478f345
https://research.wur.nl/en/publications/in-vitro-simulation-of-the-oral-processing-of-semi-solid-foods
https://research.wur.nl/en/publications/in-vitro-simulation-of-the-oral-processing-of-semi-solid-foods
Publikováno v:
Physiology and Behavior 88 (2006) 4-5
Physiology and Behavior, 88(4-5), 538-544
Physiology and Behavior, 88(4-5), 538-544
The production of sufficient saliva is indispensable for good chewing. Recent research has demonstrated that salivary flow rate has little influence on the swallowing threshold. We examined the hypothesis that adding fluid to a food will influence th
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.