Zobrazeno 1 - 10
of 55
pro vyhledávání: '"Hromiš N"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Šuput Danijela, Lončar Biljana, Hromiš Nevena, Popović Senka, Rakita Slađana, Spasevski Nedeljka
Publikováno v:
Journal on Processing and Energy in Agriculture, Vol 28, Iss 1, Pp 7-11 (2024)
The aim of this work was the activation of biopolymer material based on wild flax cake (Camelina Sativa) with eucalyptus and rosemary essential oils added in different concentrations (0.5%, 1% and 2%). The wild flax cake, left over after the cold pre
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b29c80fe86554d898322e7d7420d4e5b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal on Processing and Energy in Agriculture, Vol 27, Iss 2, Pp 53-57 (2023)
In this paper, zein-based films with the addition of shellac were synthesized by lamination on the existing dry zein film (L samples) and by adding shellac alcohol solution during the synthesis of zein film in a ratio of 50-50 by casting process (M s
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6f0d819a541a48c9b27d44dc2357e6a0
Autor:
Šuput Danijela Z., Popović Senka Z., Hromiš Nevena M., Rakita Slađana M., Spasevski Nedeljka J., Lončar Biljana Lj., Erceg Tamara D., Knežević Violeta M.
Publikováno v:
Food and Feed Research, Vol 50, Iss 2, Pp 61-75 (2023)
This study aimed at investigating the synthesis of biopolymer films based on the Camelina sativa cake, an agricultural waste which remains after cold pressing of the oil from seed. During the film synthesis, three different granulations of the cameli
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7472d8e8ed5c4460b800209e3f4d2df7
Autor:
Tomović, V.V., Vujadinović, D., Grujió, R., Jokanović, M., Kevrešan, Ž., Škaljac, S., Šojić, B., Vasilev, Dragan, Kocić-Tanackov, Sunčica, Hromiš, N.
Publikováno v:
Fleischwirtschaft
The study investigated how variations in endpoint internal roasting temperatures of 51, 61, 71, 81 and 91 °C influenced mineral contents (mg/100 g WW, wet weight) of pork loin (M. longissimus thoracis et lumborum, n= 12). Pork was roasted in oven se
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=od______9677::f845e884c5479712e5410a95abd6c8a1
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_veterinar_1332
https://hdl.handle.net/21.15107/rcub_veterinar_1332
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Šuput Danijela Z., Filipović Vladimir S., Lončar Biljana Lj., Nićetin Milica R., Knežević Violeta M., Lazarević Jasmina M., Plavšić Dragana V., Popović Senka Z., Hromiš Nevena M.
Publikováno v:
Food and Feed Research, Vol 49, Iss 1, Pp 53-65 (2022)
The main aim of this research was to apply biopolymer coatings on osmotically dehydrated mushrooms and monitor their quality during storage. Mushrooms were osmotically dehydrated in sugar beet molasses (80% dry matter) under optimized conditions (45
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/37d7fd4f72924f968ac0b8d5490e0961
Publikováno v:
Journal on Processing and Energy in Agriculture, Vol 26, Iss 2, Pp 75-78 (2022)
Among many important requirements for packaging materials, environmental friendliness is a property that has become necessary for any material that needs to be competitive in the market. Life Cycle Analysis (LCA) is an analytical instrument that prov
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8919ee5e0b6c473fac31fa85305783b1