Zobrazeno 1 - 10
of 91
pro vyhledávání: '"Hot air dryer"'
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 21, Iss 1, Pp 181-188 (2023)
ABSTRACTTo reduce the foods spoilage in remote areas of Thailand where electricity is inaccessible, drying processes must be applied. This research developed an LPG hot air dryer under insufficient electricity supply and investigated its performance
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/43df19ee9bc944e5a4b2551141a4da06
Autor:
Fakhreddin Salehi
Publikováno v:
Legume Science, Vol 5, Iss 4, Pp n/a-n/a (2023)
Abstract Sprouting is one of the most traditional methods used to decrease most of the antinutritional elements in legumes. The assistance of ultrasound appears to enhance the drying step of the sprouted legumes. The aim of this study was to examine
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8d576c3ac9e0483cac0aedbaaa741b66
Autor:
Anwar Ma'ruf, Fajar Bagas Firmansyah, Dini Nur Afifah, Yeti Rusmiati Hasanah, Itmi Hidayat Kurniawan, Arif Prashadi Santosa, Alwani Hamad
Publikováno v:
JRST: Jurnal Riset Sains dan Teknologi, Vol 7, Iss 1, Pp 77-82 (2023)
Mocaf adalah makanan fungsional yang merupakan modifikasi dari tepung tapioka dengan bantuan proses fermentasi bakteri asam laktat. Nilai fungsional dari mocaf karena mempunyai kadar serat yang lebih besar dari tepung non-modifikasi. Salah satu tahap
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/29ba4e0966054cc19b244355239b4e9b
Publikováno v:
Case Studies in Thermal Engineering, Vol 49, Iss , Pp 103351- (2023)
The drying process reduces the moisture of the pineapple resulting in a decrease in the humidity ratio to inhibit microbial growth and the enzyme level for spoilage prevention. Therefore, it is significant to understand the drying kinetics to control
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e55c41f99703445da6b13bff2f0203a0
Comparison of the energy and exergy parameters in cantaloupe (Cucurbita maxima) drying using hot air
Autor:
Safoura Zadhossein, Yousef Abbaspour-Gilandeh, Mohammad Kaveh, Mohammad Nadimi, Jitendra Paliwal
Publikováno v:
Smart Agricultural Technology, Vol 4, Iss , Pp 100198- (2023)
Drying is one of the common techniques for preserving agri-food product quality. However, for each product, the appropriate drying parameters should be identified to optimize drying quality and energy consumption. The present work aims to explore the
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/027992983ef142d1ad17fc5a8e1bf2fd
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Zhihua Geng, Mengqing Li, Lichun Zhu, Xiaoqiang Zhang, Hongbo Zhu, Xuhai Yang, Xianlong Yu, Qian Zhang, Bin Hu
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 12, p 2299 (2023)
A drying device based on infrared radiation heating technology combined with temperature and humidity process control technology was created to increase the drying effectiveness and quality of sea buckthorn. Based on the conventional k-turbulence mod
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ecb0ead4c80e4ef994f6062e6d53ce74
Publikováno v:
Notulae Scientia Biologicae, Vol 10, Iss 4, Pp 493-497 (2018)
Okra [Abelmoschuscaillei (A. Chev.) Stevels] drying was studied by a factorial experiment under randomized complete block design using a laboratory-scale hot-air dryer. Two osmotic solution concentrations (40 and 60 oBrix of sucrose), three osmotic p
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e5d60bbba184419b99ed6c4c2473789e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.