Zobrazeno 1 - 10
of 283
pro vyhledávání: '"High gravity fermentation"'
Autor:
Rafael Douradinho, Pietro Sica, Fernando Tonoli, Eduardo Mattos, Matheus Oliveira, Alana Pinto, Layna Mota, Tamires Faria, Vitória Franco Costa, Gabriela Leite, Valter Arthur, Suani Coelho, Antonio Baptista
Publikováno v:
Stresses, Vol 3, Iss 4, Pp 813-826 (2023)
High-gravity fermentation, used for ethanol production from sugarcane, corn, and mixed substrates, offers several benefits. Yeast, a rapidly multiplying unicellular microorganism, can be adapted for high sugar and ethanol tolerance on a lab scale. Ho
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/989cee8781464c45ab9395bc55a867af
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Benjaporn Sriputorn, Pattana Laopaiboon, Niphaphat Phukoetphim, Nilubol Polsokchuak, Khanittha Butkun, Lakkana Laopaiboon
Publikováno v:
Electronic Journal of Biotechnology, Vol 46, Iss , Pp 55-64 (2020)
Background: Ethanol concentration (PE), ethanol productivity (QP) and sugar consumption (SC) are important values in industrial ethanol production. In this study, initial sugar and nitrogen (urea) concentrations in sweet sorghum stem juice (SSJ) were
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5c1932dc58ac436b8a98c2b3c246a051
Publikováno v:
Fermentation, Vol 9, Iss 2, p 159 (2023)
The ethanol fermentation efficiency of sweet sorghum stem juice (SSJ) under a very high gravity (VHG) condition (250 g/L of sugar) was improved by immobilized Saccharomyces cerevisiae SSJKKU01, using a stirred tank bioreactor (STR) coupled with a col
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/30ea147326ed4449b81405318fa452b3
Autor:
Camila S. Varize, Augusto Bücker, Lucas D. Lopes, Renata M. Christofoleti-Furlan, Mariane S. Raposo, Luiz C. Basso, Boris U. Stambuk
Publikováno v:
Fermentation, Vol 8, Iss 10, p 470 (2022)
The stress imposed by ethanol to Saccharomyces cerevisiae cells are one of the most challenging limiting factors in industrial fuel ethanol production. Consequently, the toxicity and tolerance to high ethanol concentrations has been the subject of ex
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/89900f21671c4f0ea73cbb994ee4a0f8
Autor:
Kalliopi Basa, Seraphim Papanikolaou, Maria Dimopoulou, Antonia Terpou, Stamatina Kallithraka, George-John E. Nychas
Publikováno v:
Fermentation, Vol 8, Iss 6, p 249 (2022)
In modern wine-making technology, there is an increasing concern in relation to the preservation of the biodiversity, and the employment of “new”, “novel” and wild-type Saccharomyces cerevisiae strains as cell factories amenable for the produ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/739c8fa677614b049344f0b2c4be17d3
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Lakkana Laopaiboon, Suntaree Suporn, Preekamol Klanrit, Niphaphat Phukoetphim, Chalida Daengbussadee, Pattana Laopaiboon
Publikováno v:
Energies, Vol 14, Iss 3, p 557 (2021)
Yeasts were isolated from four potential sources, sweet sorghum juice, sugar cane juice, grapes and rambutan. The 27 yeast isolates were tested for their ethanol tolerance (15% v/v of ethanol) and ethanol fermentation performance in a synthetic ethan
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/65eb56faf3c24052b728acb62ea6359a