Zobrazeno 1 - 10
of 1 115
pro vyhledávání: '"Heme protein"'
Autor:
Pranjal Biswas, Joseph Palazzo, Simon Schlanger, Dhanya Thamaraparambil Jayaram, Sidra Islam, Richard C. Page, Dennis J. Stuehr
Publikováno v:
Redox Biology, Vol 71, Iss , Pp 103120- (2024)
Iron protoporphyrin IX (heme) is a redox-active cofactor that is bound in mammalian cells by GAPDH and allocated by a process influenced by physiologic levels of NO. This impacts the activity of many heme proteins including indoleamine dioxygenase-1
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/33661509588b42689a85f3e9e0aeb44e
Autor:
Kelly Frade, Célia M. Silveira, Bruno A. Salgueiro, Sónia Mendes, Lígia O. Martins, Carlos Frazão, Smilja Todorovic, Elin Moe
Publikováno v:
Molecules, Vol 29, Iss 2, p 358 (2024)
Dye-decolorizing peroxidases (DyPs) are heme proteins with distinct structural properties and substrate specificities compared to classical peroxidases. Here, we demonstrate that DyP from the extremely radiation-resistant bacterium Deinococcus radiod
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/68b8a1acb7194b778f4a757f1a0f6e75
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Bulletin of the National Research Centre, Vol 46, Iss 1, Pp 1-15 (2022)
Abstract Background Pirin, a member of the cupin superfamily, is an iron-binding non-heme protein. It acts as a coregulator of several transcription factors, especially the members of NFκB transcription factor family. Based on the redox state of its
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/addc818e73c3479a8e87aeb01ee6b4c7
Publikováno v:
Meat and Muscle Biology, Vol 6, Iss 3 (2023)
Conversion of the heme iron in myoglobin (Mb) and hemoglobin (Hb) from Fe2+ to Fe3+ is a critical step that causes quality deterioration—such as discoloration and generation of oxidative species, including dissociated heme, that oxidize lipids and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bc0a5d75a7fa43129a3b782d7e1c3c5a
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 16, Iss , Pp 100480- (2022)
This study examined the effects of sodium chloride (NaCl) and sodium tripolyphosphate (STPP) on lipid oxidation induced by oxyhemoglobin (oxyHb) in washed turkey muscle (WTM) model. To explore the reasons for observed effects, the pro-oxidant abiliti
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/40d34d0ff3ff42f2a16f2c4ba9dca6ac
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.