Zobrazeno 1 - 10
of 48
pro vyhledávání: '"H. Kaspersen"'
Autor:
M. Smistad, H. Kaspersen, F.V. Franklin-Alming, C. Wolff, L. Sølverød, D. Porcellato, E. Trettenes, H.J. Jørgensen
Publikováno v:
Journal of Dairy Science, Vol 105, Iss 4, Pp 3574-3587 (2022)
ABSTRACT: Despite the importance of Streptococcus dysgalactiae ssp. dysgalactiae (SDSD) as an udder pathogen, the reservoir and epidemiological characteristics of this bacterium are largely unexplored. The aims of this study were to investigate risk
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/65323f3721ad4e05bf99c27c7204b23e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
M. Smistad, H. Kaspersen, F.V. Franklin-Alming, C. Wolff, L. Sølverød, D. Porcellato, E. Trettenes, H.J. Jørgensen
Publikováno v:
Journal of dairy science. 105(4)
Despite the importance of Streptococcus dysgalactiae ssp. dysgalactiae (SDSD) as an udder pathogen, the reservoir and epidemiological characteristics of this bacterium are largely unexplored. The aims of this study were to investigate risk factors fo
Autor:
Kurt Højlund, Jeppe H. Ekberg, Trond Ulven, Annette Bauer-Brandl, Mads H. Kaspersen, Karina V. Sørensen
Publikováno v:
Sørensen, K V, Kaspersen, M H, Ekberg, J H, Bauer-Brandl, A, Ulven, T & Højlund, K 2021, ' Effects of delayed-release olive oil and hydrolyzed pine nut oil on glucose tolerance, incretin secretion and appetite in humans ', Nutrients, vol. 13, no. 10, 3407 . https://doi.org/10.3390/nu13103407
Nutrients
Volume 13
Issue 10
Nutrients, Vol 13, Iss 3407, p 3407 (2021)
Nutrients
Volume 13
Issue 10
Nutrients, Vol 13, Iss 3407, p 3407 (2021)
Background: To investigate the potential synergistic effects of olive oil releasing 2-oleoylglycerol and hydrolyzed pine nut oil containing 20% pinolenic acid on GLP-1 secretion, glucose tolerance, insulin secretion and appetite in healthy individual
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::ae7c7d85f69599750460f6f7c6fa6d0c
https://findresearcher.sdu.dk:8443/ws/files/192575723/nutrients_13_03407_v3_1_.pdf
https://findresearcher.sdu.dk:8443/ws/files/192575723/nutrients_13_03407_v3_1_.pdf
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Karina V. Sørensen, Kurt Højlund, Svend S. Korfitzen, Elisabeth Rexen Ulven, Mads H. Kaspersen, Annette Bauer-Brandl, Trond Ulven, Jeppe H. Ekberg
Publikováno v:
Sørensen, K V, Korfitzen, S S, Kaspersen, M H, Ulven, E R, Ekberg, J H, Bauer-Brandl, A, Ulven, T & Højlund, K 2021, ' Acute effects of delayed-release hydrolyzed pine nut oil on glucose tolerance, incretins, ghrelin and appetite in healthy humans ', Clinical Nutrition, vol. 40, no. 4, pp. 2169-2179 . https://doi.org/10.1016/j.clnu.2020.09.043
Bacground & aim: Pinolenic acid, a major component (~20%) of pine nut oil, is a dual agonist of the free fatty acid receptors, FFA1 and FFA4, which may regulate release of incretins and ghrelin from the gut. Here, we investigated the acute effects of
Publikováno v:
Kaspersen, M H, Jenkins, L, Dunlop, J, Milligan, G & Ulven, T 2017, ' Succinct synthesis of saturated hydroxy fatty acids and : In vitro evaluation of all hydroxylauric acids on FFA1, FFA4 and GPR84 ', MedChemComm, vol. 8, no. 6, pp. 1360-1365 . https://doi.org/10.1039/c7md00130d
Saturated hydroxy fatty acids make up a class of underexplored lipids with potentially interesting biological activities. We report a succinct and general synthetic route to saturated hydroxy fatty acids hydroxylated at position 6 or higher, and exem
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::30d15c113bbf3216fd5b9aebcdb864a7
https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/publications/ca9b8f9b-e4d8-492b-8ba2-6f145f8cbc56
https://portal.findresearcher.sdu.dk/da/publications/ca9b8f9b-e4d8-492b-8ba2-6f145f8cbc56
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.