Zobrazeno 1 - 10
of 178
pro vyhledávání: '"Green methods"'
Autor:
Neha Kaushik, Paritosh Patel, Ravi Gupta, Apurva Jaiswal, Manorma Negi, Shweta Bharat Borkar, Yogendra Kumar Mishra, June Hyun Kim, Eun Ha Choi, Nagendra Kumar Kaushik
Publikováno v:
SmartMat, Vol 5, Iss 5, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract The vaccine is a premier healthcare intervention strategy in the battle against infectious infections. However, the development and production of vaccines present challenges in terms of complexity, cost, and time consumption. Alternative met
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e748c1df3e38426e837085dbfb1c3b64
Publikováno v:
Facilities, 2023, Vol. 42, Issue 3/4, pp. 201-222.
Externí odkaz:
http://www.emeraldinsight.com/doi/10.1108/F-12-2022-0161
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 10, p 4286 (2024)
In this study, the ultrasonic extraction (UAE) of free phenolic compounds and relative biological activities of the Bulgarian peach variety “Filina” was optimized using chemometric techniques (response surface methodology). A Box–Behnken design
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5fd360a11fae4e5b9e15deb602b42e6f
Autor:
Krastena Nikolova, Nadezhda Petkova, Dasha Mihaylova, Galia Gentscheva, Georgi Gavrailov, Ivaylo Pehlivanov, Velichka Andonova
Publikováno v:
Separations, Vol 11, Iss 2, p 57 (2024)
Phycocyanin is a pigment–protein complex from the group of phycobiliproteins obtained from Spirulina (Arthrospira platensis), with possibilities for various applications in food and pharmaceutical technologies. It is a natural colorant for food and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dc0d7916a3b84f4fbcf23d069fc8d014
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Nutrition, Vol 10 (2023)
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02112b6fc096443bbb596c7b8e9a49df
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Vara Prasad Kasa, Anjaly P. Thomas, Sanandam Bordoloi, Goldy De Bhowmick, Brajesh Kumar Dubey, Ajit K. Sarmah
Publikováno v:
Green Analytical Chemistry, Vol 3, Iss , Pp 100038- (2022)
Microplastics (MPs) have received increasing attention because of their ubiquitous and persisting nature and high degree of resistance to degradation, and bioaccumulation. There has been growing evidence of their direct and indirect impacts on the ec
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b6674a6692ca49598cece365b2de0a18
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Francesco Cairone, Dario Allevi, Stefania Cesa, Giancarlo Fabrizi, Antonella Goggiamani, Domiziana Masci, Antonia Iazzetti
Publikováno v:
Foods, Vol 12, Iss 17, p 3286 (2023)
Rapeseed meal (RSM) is a by-product of rapeseed oil extraction and is a rich source of bioactive compounds, including proteins and antioxidants. This study compared two methods for extracting antioxidants from RSM: conventional ethanol Soxhlet extrac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4d11b8a26e4c4592833a701fe034cc5e