Zobrazeno 1 - 10
of 113
pro vyhledávání: '"Green extraction techniques"'
Publikováno v:
Future Journal of Pharmaceutical Sciences, Vol 10, Iss 1, Pp 1-26 (2024)
Abstract Background The substantially operated analytical instruments dealing in the area of analytical chemistry are traditional methods like high-performance liquid chromatography (HPLC) and gas chromatography (GC). Since they use solvents, produce
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8249f89664b64659a22395149b8d194b
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 111, Iss , Pp 107094- (2024)
This study focuses on the extraction of bioactive compounds from date seeds using five polyol-based deep eutectic solvents (P-DESs) in combination with hybrid green extraction techniques, specifically microwave-assisted extraction (MAE), homogenizati
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/203aab87fad8456e9bae23b4acb6e344
Autor:
Eva Naoum, Aikaterini Xynopoulou, Konstantina Kotsou, Theodoros Chatzimitakos, Vassilis Athanasiadis, Eleni Bozinou, Stavros I. Lalas
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 14, Iss 22, p 10739 (2024)
Increasing research is being directed toward the production of value-added products using plant extracts that are super-fortified with antioxidants. In this study, the extraction parameters for bioactive compounds (such as polyphenols) from Nasturtiu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e9c1d8ec3d5e43cf8dce1199c62405b8
Autor:
Kawthar El Ahmadi, Hasnae El Allaoui, Aouatif El Abdouni, Mohamed Bouhrim, Bruno Eto, Imane Dira, Abdelaaty A. Shahat, Rashed N. Herqash, Khadija Haboubi, Mohamed El Bastrioui, Yahya El Hammoudani
Publikováno v:
Horticulturae, Vol 10, Iss 11, p 1185 (2024)
This bibliometric analysis investigates the scope and evolution of research on the supercritical CO2 extraction of essential oils from aromatic and medicinal plants. Utilizing the Scopus database, we examine publications from 1995 to 2024, revealing
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/da1152822dc1426bb147a8d01e2f9999
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 21, p 3513 (2024)
Broccoli (Brassica oleracea var. italica) is one of the most consumed cruciferous crops in the world, with China and Spain acting as the main producers from outside and within the EU, respectively. Broccoli florets are edible, while the leaves and st
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/b78f9e75fea940d59fc4c369a93aeaf2
Autor:
Ishrat Majid, Shafat Khan, Alanoud Aladel, Aamir Hussain Dar, Mohd Adnan, Mohammad Idreesh Khan, Amir Mahgoub Awadelkareem, Syed Amir Ashraf
Publikováno v:
CyTA - Journal of Food, Vol 21, Iss 1, Pp 101-114 (2023)
ABSTRACTThe extraction of bioactive compounds from natural food sources through non-conventional novel methods is gaining popularity due to their numerous advantages over conventional methods. In this review article, various extraction methods such a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c311d29cd4e04d58af71f989974265e1
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.