Zobrazeno 1 - 10
of 464
pro vyhledávání: '"Grape Variety"'
Publikováno v:
Ecology and Evolution, Vol 14, Iss 10, Pp n/a-n/a (2024)
ABSTRACT In agricultural landscapes, the removal of semi‐natural habitats (SNH) and the intensive use of pesticides contribute to declines of biodiversity, including crop pollinators such as bees (Hymenoptera: Apoidea). However, effects of pesticid
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7870ef3fe5ac47d3ab5e40761843bd68
Autor:
Sanja Radeka, Fumica Orbanić, Sara Rossi, Ena Bestulić, Ivana Horvat, Anita Silvana Ilak Peršurić, Igor Lukić, Tomislav Plavša, Marijan Bubola, Ana Jeromel
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 21, p 3493 (2024)
This study aimed to evaluate bioactive properties of Teran red wine by-products (grape skins, seeds, and wine lees) from six vinification treatments, including a control (7-day standard maceration). Pre-fermentative cryomaceration (8 °C; 48 h) and h
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c9117eca4a284530809192c226664973
Publikováno v:
Биотехнология и селекция растений, Vol 6, Iss 1, Pp 6-12 (2023)
Background. Traditionally, the description of grape varieties is a task of ampelographic studies. However, several different grape cultivars have similar phenotypic traits. Molecular genetic characterization is the most accurate tool for cultivar ide
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/85885a8acff747e5aee04a925529e9b3
Autor:
Marie Le Scanff, Axel Marchal
Publikováno v:
OENO One, Vol 58, Iss 1 (2024)
In the usual red winemaking process, grapes are destemmed between the harvest and the filling of the vat. However, in regions like Bourgogne, some winemakers let all or a part of the stems in contact with the juice during vatting. This choice will li
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d7eab363a701428ab6d7f4d199c23145
Publikováno v:
Frontiers in Plant Science, Vol 15 (2024)
Sugars and organic acids not only have a significant impact on taste balance and sensory acceptance by consumers but also play a crucial role in the chemical equilibrium of grape juices and wines. Therefore, this study aimed to quantify the content a
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/cfef543bfd294380a0c4aa82ef0bde88
Autor:
Leonie Dries, Stefan Ratering, Simone Bussotti, Otmar Löhnertz, Anne Vortkamp, Sylvia Schnell
Publikováno v:
OENO One, Vol 57, Iss 3 (2023)
The rhizosphere is where crucial processes for the productivity of viticultural systems occur. The composition of the bacterial communities associated with the rhizosphere of grapevines is known to depend on plant genotype. However, the genotype of g
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/7d8b23e1dcd54444a8d295f0f985d43e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Applied Life Sciences and Environment, Vol 54, Iss 3(187), Pp 289-297 (2022)
Vine varieties react differently to the influence of environmental factors by decreasing or significantly intensifying the vigour of shoot growth, a biological reaction that also affects fertility and productivity. This article presents data on some
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/023866cb881043ecbd9c37ee14c251e1