Zobrazeno 1 - 10
of 105
pro vyhledávání: '"Glycosylceramide"'
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Frontiers in Microbiology, Vol 12 (2021)
Filamentous fungi are a group of economically important fungi used in the production of fermented foods, industrial enzymes, and secondary metabolites. Glycosphingolipids (GSLs) as constituents of lipid rafts are involved in growth, differentiation,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d6ca39ea22eb42c6a98edc6d9be57b49
Autor:
Norman Paege, Dirk Warnecke, Simone Zäuner, Silke Hagen, Ana Rodrigues, Birgit Baumann, Melanie Thiess, Sascha Jung, Vera Meyer
Publikováno v:
mSphere, Vol 4, Iss 6 (2019)
ABSTRACT AFP is an antimicrobial peptide (AMP) produced by the filamentous fungus Aspergillus giganteus and is a very potent inhibitor of fungal growth that does not affect the viability of bacteria, plant, or mammalian cells. It targets chitin synth
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5daaa7a311104ac281f9e46d9e7e3a5f
Publikováno v:
Journal of Experimental Botany
Desaturation of the long-chain base moiety of ceramide enables the formation of glycosylceramides in Physcomitrium patens. Complete blockage of glycosylceramide formation affects growth and normal development of protonema and gametophore tissues.
Autor:
Jannatul Ferdouse, Yuki Yamamoto, Seiga Taguchi, Yumiko Yoshizaki, Kazunori Takamine, Hiroshi Kitagaki
Publikováno v:
PeerJ, Vol 6, p e4768 (2018)
In the manufacture of sake, Japanese traditional rice wine, sake yeast is fermented with koji, which is steamed rice fermented with the non-pathogenic fungus Aspergillus oryzae. During fermentation, sake yeast requires lipids, such as unsaturated fat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/11427ebb34804826a2530cc9e69b6c0b
Autor:
Miyuki Miyagawa, Ayami Fujikawa, Mayu Nagadome, Kanae Kohama, Takatoshi Ogami, Seiichi Kitamura, Hiroshi Kitagaki
Publikováno v:
Fermentation, Vol 5, Iss 2, p 43 (2019)
Koji, which is used for manufacturing Japanese traditional fermented foods, has long been safely used as a cosmetic product. Although its cosmetic effect has been empirically established, the underlying mechanism has not been reported. We and other g
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9a23140f03c5423fa49a1a9a1c4ce362
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Paege, Norman
Die sehr variable und große Gruppe der antimikrobiellen Peptide, von der mehr als 10.000 Vertreter in der Datenbank „Collection of anti-microbial peptids“ CAMPR3 [1] gelistet sind, steht schon lange als potenzielle Basis für Wirkstoffe im Fokus
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_________::a012d55de4e1c645f63d1ba5a8adc89d