Zobrazeno 1 - 10
of 92
pro vyhledávání: '"Gas stunning"'
Autor:
Daniel Santiago Rucinque, Antonio Velarde, Aida Xercavins, Aranzazu Varvaró-Porter, Troy John Gibson, Virginie Michel, Alexandra Contreras-Jodar
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 3, p 486 (2024)
This study evaluated the exposure to gas mixtures of carbon dioxide (CO2) associated with nitrogen (N2) as alternatives to CO2 in two phases to improve the welfare of broiler chickens at slaughter. Broilers were exposed to one of three treatments: 40
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9da9148f5844474da94dd398291a5d0e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Muhammad Shahbubul Alam, Dong-Heon Song, Jeong-Ah Lee, Van-Ba Hoa, Inho Hwang, Hyoun-Wook Kim, Sun-Moon Kang, Soo-Hyun Cho, Kuk-Hwan Seol
Publikováno v:
Animals, Vol 12, Iss 17, p 2249 (2022)
The objective of present study was to investigate the feasibility of utilizing only high concentration of nitrogen gas in the stunning of pigs and its effects on the quality traits of the meat and small intestine.To conduct this experiment, three tre
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/57ba52a1b6964d5286c6b34a1960fb95
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Journal of Animal Science and Biotechnology, Vol 9, Iss 1, Pp 1-12 (2018)
Abstract Background Meat color and lipid peroxidation are important traits related to meat quality. CO2 concentration is a critical factor that can affect meat quality in the commercial use of gas stunning (GS). However, the effect and mechanism of C
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9acd1a0c13f04c8abcf19e2a1c3dd14d
Publikováno v:
Foods, Vol 10, Iss 2, p 319 (2021)
A total of thirty pigs were experimentally slaughtered using gas (80% CO2 in air, 90 s; 30% CO2/70% N2O; 90 s) or electrical stunning (1.3 A, 10 s). Stunning may accelerate post-mortem muscle metabolism, due to psychological stress and/or muscle cont
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/923b15748b2d422189c0ac2505d1c7c5
Autor:
Mia Scott
Publikováno v:
Derecho Animal, Vol 9, Iss 4 (2018)
This dissertation explores the different slaughter methods considered humane, which are used and required by law to kill pigs raised for human consumption in the European Union. The main points covered are - the methods required by current EU Regulat
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/15a03694de184476a1c6a2de2183cfaf
Autor:
Nabil Ahmad, Haroon ur Rasheed
Publikováno v:
Journal of Islamic and Religious Studies, Vol 2, Iss 2 (2017)
Stunning is the process of rendering animals immobile or unconscious, with or without killing the animal, when or immediately prior to slaughtering them for food. In modern slaughterhouses a variety of stunning methods are used on livestock. Methods
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6c17b72881c74971bb85369e690d30ab
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.