Zobrazeno 1 - 10
of 20
pro vyhledávání: '"GSH adducts"'
Publikováno v:
Antioxidants, Vol 12, Iss 11, p 1953 (2023)
Glutathione (GSH) is a ubiquitous tripeptide that is biosynthesized in situ at high concentrations (1–5 mM) and involved in the regulation of cellular homeostasis via multiple mechanisms. The main known action of GSH is its antioxidant capacity, wh
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dccee3e9fd8e4ee2a0a3d4783352a190
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Redox Biology, Vol 12, Iss, Pp 1011-1019 (2017)
Redox Biology
Redox Biology
Mouse hindlimb ischemia has been widely used as a model to study peripheral artery disease. Genetic modulation of the enzymatic source of oxidants or components of the antioxidant system reveal that physiological levels of oxidants are essential to p
Autor:
Márcia Carvalho, Maria de Lourdes Bastos, Félix Carvalho, Fernando Remião, Francisco Lemos-Amado, Vera Marisa Costa, Renata Silva, Sílvia Boldt, Helena Carmo
Publikováno v:
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
Repositório Científico de Acesso Aberto de Portugal (RCAAP)
instacron:RCAAP
The sustained high release of catecholamines to circulation is a deleterious condition that may induce toxicity, which seems to be partially related to the products formed by oxidation of catecholamines that can be further conjugated with glutathione
Autor:
Vincenzo Fogliano, Veronika Somoza, Peter Koehler, Rita Pernice, Paola Vitaglione, Johanna Hauder
Publikováno v:
Molecular Nutrition and Food Research, 53(12), 1540-1550
Molecular Nutrition and Food Research 53 (2009) 12
Molecular Nutrition and Food Research 53 (2009) 12
The toxicity of dietary acrylamide (AA) depends on its biotransformation pathways, in which phase I cytochrome P-450 enzymes transform AA into glycidamide. The phase II enzyme glutathione_S_transferase (GST) catalyses the conjugation of AA with gluta
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.