Zobrazeno 1 - 10
of 250
pro vyhledávání: '"GRACILARIA GRACILIS"'
Autor:
Leah R. Pillay, Tosin A. Olasehinde, Kolawole A. Olofinsan, Ochuko L. Erukainure, Md. Shahidul Islam, Ademola O. Olaniran
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 15, Pp e35729- (2024)
Over 90 % of all cases of diabetes that have been diagnosed are type 2 diabetes (T2D), a disease exacerbated by an increase in sedentary behaviour, bad eating habits, and obesity. This study investigated the antidiabetic properties of Gracilaria grac
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9fd4c6db764a49f78eb4eb2acdb9fe99
Autor:
Pillay, Leah R. a, Olasehinde, Tosin A. a, d, Olofinsan, Kolawole A. b, c, Erukainure, Ochuko L. a, Islam, Md. Shahidul b, ⁎, Olaniran, Ademola O. a, ⁎⁎
Publikováno v:
In Heliyon 15 August 2024 10(15)
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Jurnal Kimia Riset, Vol 7, Iss 2, Pp 141-151 (2022)
Gracilaria gracilis (red macroalgae) was collected from Sayang Heulang Beach, Garut, West Java. It has a number of secondary metabolites that potentially serve as a source of natural antioxidants. The objective of this study was to compare the optima
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a1273f97831748818e0221b187cadfc7
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Hengsim Phuong, Anthony Massé, Justine Dumay, Laurent Vandanjon, Hasika Mith, Jack Legrand, Abdellah Arhaliass
Publikováno v:
Frontiers in Chemical Engineering, Vol 4 (2022)
This study aims to investigate the bio-refinery process through an enzyme-assisted extraction (EAE) on freeze-dried and fresh macroalgae Gracilaria gracilis for the release of water-soluble components (R-phycoerythrin, proteins, and sugar). Three enz
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/356accb57e4142f1b0324fa458fbfe68
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Gabriele Maiorano, Francesca Anna Ramires, Miriana Durante, Ilaria Elena Palamà, Federica Blando, Gianluca De Rinaldis, Ezio Perbellini, Valeria Patruno, Carlo Gadaleta Caldarola, Santa Vitucci, Giovanni Mita, Gianluca Bleve
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 18, p 2811 (2022)
For centuries, macroalgae, or seaweeds, have been a significant part of East Asian diets. In Europe, seaweeds are not considered traditional foods, even though they are increasingly popular in Western diets in human food applications. In this study,
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/58ccffde81f14a508f5e6db5a00fa01c
Publikováno v:
Frontiers in Ecology and Evolution, Vol 8 (2020)
Aquatic angiosperms favor the development of ecosystems services, the welfare of marine organisms and people. Generally, the presence of angiosperms in transitional water systems (TWS) are indicators of good ecosystem status. Presently, these environ
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/04d4a03b97ba4f87b5a42e07583b3a5b
Autor:
Zahira Belattmania, Sanaa Bhaby, Amal Nadri, Khaoulaa Khaya, Fouad Bentiss, Charafeddine Jama, Abdeltif Reani, Vitor Vasconcelos, Brahim Sabour
Publikováno v:
Marine Drugs, Vol 19, Iss 12, p 672 (2021)
Agar is a sulfated polysaccharide extracted from certain marine red algae, and its gel properties depend on the seaweed source and extraction conditions. In the present study, the seaweed Gracilaria gracilis (Gracilariales, Rhodophyta) from Dakhla (M
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d1d9c16757614b299b1a47cc8a5bc2a2