Zobrazeno 1 - 10
of 233
pro vyhledávání: '"Furcellaran"'
Autor:
Ladislav Šiška, Robert Gál, František Štefunko, Zdeněk Polášek, Zuzana Lazárková, Markéta Pětová, Zdeněk Trvdoň, Richardos Nikolaos Salek
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 18, p 2715 (2024)
Hydrocolloids are used in spreadable meat or poultry products to improve consistency, emulsion stability and water retention, resulting in products with desired functional and organoleptic properties. The scope of the work was to evaluate the additio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/14a47a3c434948f4a491eebd1605e337
Publikováno v:
Foods, Vol 13, Iss 12, p 1855 (2024)
In the current study, fermented whey-based beverage models with different levels of blackcurrant juice (0; 10; 20; 100% (w/w)) and furcellaran (0.25% and 0.50% (w/w)) were produced and evaluated. Physicochemical, rheological, mechanical vibration dam
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/e99b5034b6ac49589f6caa7ee8fa16df
Autor:
A. Foshchan
Publikováno v:
Алматы технологиялық университетінің хабаршысы, Vol 0, Iss 2, Pp 147-156 (2023)
This paper is devoted to solving an important task of the food industry - the rational use of food raw materials, including gelling agents of various origins. The innovative strategy of this study is based on the possibility of using gelatin and modi
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/ffe5e56cd1ee43ef8cdfe3483535c517
Autor:
Mariola Drozdowska, Ewelina Piasna-Słupecka, Aleksandra Such, Kinga Dziadek, Paweł Krzyściak, Tomasz Kruk, Dorota Duraczyńska, Małgorzata Morawska-Tota, Ewelina Jamróz
Publikováno v:
Materials, Vol 17, Iss 9, p 2047 (2024)
In this study, multilayer microcapsules (two-layer and four-layer) based on furcellaran (FUR) and chitosan (CHIT) were produced, enclosing a tripeptide with an antioxidant effect—glutathione—in different concentrations. In addition, for the first
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/63b5bebe11344c329d5b53948aa42d8e
Autor:
Kateřina Štěpánková, Kadir Ozaltin, Petr Sáha, Elif Vargun, Eva Domincová-Bergerová, Alenka Vesel, Miran Mozetič, Marian Lehocký
Publikováno v:
Polymers, Vol 16, Iss 5, p 720 (2024)
This study involved the creation of highly porous PLA scaffolds through the porogen/leaching method, utilizing polyethylene glycol as a porogen with a 75% mass ratio. The outcome achieved a highly interconnected porous structure with a thickness of 2
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/6e1ccb183695477188e54cf579dea114
Publikováno v:
Journal of Dairy Science, Vol 105, Iss 8, Pp 6563-6577 (2022)
ABSTRACT: This study was conducted to determine the effect of 1-stage homogenization (OSH) and 2-stage homogenization (TSH) and the addition of polysaccharides [κ-carrageenan (CR) or furcellaran (FR) at levels ranging from 0.000 to 1.000% (wt/wt)] o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/53692ce0a6ea4c42a56637f939ea51e8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Anna Stępień, Joanna Tkaczewska, Nikola Nowak, Wiktoria Grzebieniarz, Urszula Goik, Daniel Żmudziński, Ewelina Jamróz
Publikováno v:
Materials, Vol 16, Iss 19, p 6443 (2023)
Increasing consumer awareness of the impact of nutrition on health and the growing popularity of vegan diets are causing a need to look for new plant-based formulations of standard confectionery products with high energy density and low nutritional v
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/83513caa67174d749a1db0d76eec52a2
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.