Zobrazeno 1 - 10
of 442
pro vyhledávání: '"Freezing process"'
Publikováno v:
Results in Engineering, Vol 24, Iss , Pp 103452- (2024)
Freezing step is a fundamental physical phenomenon of cooling a liquid formulation for guaranteeing product quality. In this study, freezing process of saline water under various concentrations was monitored through the visual and temperature methods
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1929d8c0dc26491a8b5b785b694901d6
Enhancing cold energy storage in finned enclosures with nanoparticles involving transient conduction
Autor:
Mohammed A. Tashkandi, Ali Basem, Hussein A.Z. AL-bonsrulah, Walid Aich, Mohamed Bouzidi, Galal A. Ahmed Alashaari, Lioua Kolsi
Publikováno v:
Case Studies in Thermal Engineering, Vol 63, Iss , Pp 105347- (2024)
This study presents a detailed numerical modeling of the freezing within a cold storage unit enhanced by the incorporation of fins and CuO nanoparticles. The presence of fins meaningfully improves the thermal efficiency of the unit, while the additio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/55571e0859134faaaf863c9243a866b7
Publikováno v:
Scientific Reports, Vol 14, Iss 1, Pp 1-15 (2024)
Abstract A thorough understanding of droplet impact and freezing is vital in preventing ice accretion on many outdoor devices. This simulation-based study investigated the effect of surface morphology on the impacting-freezing process of a supercoole
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/275fe30cc3ff46bfb69bd13211a68829
Publikováno v:
In Global and Planetary Change January 2025 244
Autor:
Mashhour A. Alazwari, Ali Basem, Hussein A.Z. Al-bonsrulah, Khalid H. Almitani, Nidal H. Abu-Hamdeh, Mahmood Shaker Albdeiri, Galal A.Ahmed Alashaari
Publikováno v:
Case Studies in Thermal Engineering, Vol 62, Iss , Pp 105134- (2024)
The intensification of freezing rates through the incorporation of nano-sized powders and fins through a cold storage unit was examined. The Galerkin method with special meshing was utilized to solve equations, which were based on the supposition of
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a4a6cedebd9442949c471a74f9c1ba5f
Publikováno v:
In Results in Engineering December 2024 24
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Choi, Mi-Jung1 (AUTHOR), Hong, Geun-Pyo1 (AUTHOR), Briançon, Stéphanie2 (AUTHOR), Fessi, Hatem2 (AUTHOR), Lee, Mi-Yeon2 (AUTHOR), Min, Sang-Gi1 (AUTHOR) foodeng301@paran.com
Publikováno v:
Drying Technology. Sep2008, Vol. 26 Issue 10, p1199-1207. 9p. 3 Black and White Photographs, 1 Diagram, 6 Graphs.