Zobrazeno 1 - 10
of 371
pro vyhledávání: '"Fourier Transform Near-Infrared"'
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 45, Iss 18, Pp 228-238 (2024)
In this paper, the highland barley moisture, β-glucan, amylopectin and protein content rapid detection model was established based on the 4000~10000 cm−1 near-infrared spectrum and actual contents of 76 highland barleys. The results showed that SG
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f1d2571b25d74e34b0b107df919b66e3
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 45, Iss 5, Pp 234-242 (2024)
A quantitative method of main components (total sugar, reducing sugar, total acid, ammonia nitrogen, anthocyanins, procyanidins, total phenols, flavonoids and polysaccharides) in Lycium ruthenicum Murr was developed using Fourier transform near infra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/5bd505cb06f94962bf01638a29282129
Autor:
Haizhen DING, Jiwei LIU, Le CHANG, Tingting TAO, Changhu LIU, Qunhui JIANG, Siqi ZHAO, Qiang LIU, Chao DING
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 44, Iss 8, Pp 326-333 (2023)
In order to solve the insufficient timeliness in the detection of phenolic contents in fresh rice bran, a rapid nondestructive detection method by using Fourier transform near infrared spectroscopy (FT-NIR) was constructed in this work. Multiple batc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/78cacdc2f4574366bc91f2b0e43ee45b
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Czech Journal of Food Sciences, Vol 40, Iss 5, Pp 359-366 (2022)
The basic chemical composition of the meat of fifteen freshwater and saltwater fish species was studied. Fourier transform-near-infrared (FT-NIR) spectroscopy was applied for determination of the content of fat, protein and dry matter in the fish mea
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fa757eedb2a9491e8c9cc6a33f9e155b
Autor:
Zenghui Hao, Yan Shi
Publikováno v:
Applied Sciences, Vol 13, Iss 20, p 11368 (2023)
Near-infrared spectroscopy is a non-invasive, rapid, and efficient analytical method widely employed in agricultural quality assessment. This study aims to explore the potential of Fourier transform near-infrared (FT-NIR) spectroscopy in the analysis
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/08f554e3111b4046bdf43d598bf19ff4
Publikováno v:
Shipin gongye ke-ji, Vol 43, Iss 5, Pp 310-314 (2022)
To construct the near infrared spectrum model of acid ester content in Baijiu (Chinese Liquor) and detect rapidly the acid ester content in Baijiu. The chemical value of acid ester content in Baijiu was determined by reflux and acid-base titration, w
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9359dcb47d624f9cbf701508359bb8de
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.