Zobrazeno 1 - 10
of 1 337
pro vyhledávání: '"Fortified food"'
Publikováno v:
Journal of Functional Foods, Vol 121, Iss , Pp 106430- (2024)
Lutein is a carotenoid that humans obtain primarily from green-leafy vegetables. However, due to generally low consumption of these foods, this bioactive is not sufficiently consumed. Therefore, there is growing interest in developing lutein-fortifie
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/166c3075e07d41f99de7c5bbf6d163c7
Publikováno v:
Zhongguo youzhi, Vol 48, Iss 12, Pp 83-89 (2023)
随着生活水平的提高,人们对于食品中的营养要求越来越高。DHA在人体内具有促进神经系统发育等重要作用,尤其在婴幼儿时期更为重要,而食物是人体内DHA补充的重要来源,尤其是深海鱼
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f5792a7678614b0ca2172c8ab0838b8c
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Slavica Grujić, Mirjana Grujčić
Publikováno v:
Foods and Raw Materials, Vol 11, Iss 2, Pp 259-271 (2023)
An inadequate diet and lifestyle are major causes of various diseases. A healthy diet can prevent diseases and maintain a good health status. The present research objective was to test young consumers for their preference for healthy diets and their
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1926d3e6dff545138ee69f7739ddb0d8
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Assessment of ultrasound-assisted vacuum impregnation as a method for modifying cranberries’ quality
Autor:
Dominik Mierzwa, Justyna Szadzińska, Bartosz Gapiński, Elżbieta Radziejewska-Kubzdela, Róża Biegańska-Marecik
Publikováno v:
Ultrasonics Sonochemistry, Vol 89, Iss , Pp 106117- (2022)
Combined vacuum impregnation and ultrasound was proposed as an alternative method to improve the infusion of ascorbic acid in berry fruit. The effect of ultrasound application at different stages of impregnation – vacuum, relaxation, and both stage
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4dd29b99e4e84eb88d32a721431994b7
Autor:
EFSA Panel on Nutrition, Novel Foods and Food Allergens (NDA), Dominique Turck, Torsten Bohn, Jacqueline Castenmiller, Stefaan De Henauw, Karen Ildico Hirsch‐Ernst, Helle Katrine Knutsen, Alexandre Maciuk, Inge Mangelsdorf, Harry J. McArdle, Androniki Naska, Carmen Peláez, Alfonso Siani, Frank Thies, Sophia Tsabouri, Marco Vinceti, Francesco Cubadda, José Cortiñas Abrahantes, Céline Dumas, Valeria Ercolano, Ariane Titz, Kristina Pentieva
Publikováno v:
EFSA Journal, Vol 20, Iss 8, Pp n/a-n/a (2022)
Abstract Following a request from the European Commission, the EFSA Panel on Nutrition, Novel Foods and Food Allergens (NDA) was asked to deliver a scientific opinion on the conversion of calcium‐l‐methylfolate and (6S)‐5‐methyltetrahydrofoli
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/93238d58821f4afab0bb8ea3eea654a9
Publikováno v:
Техника и технология пищевых производств, Vol 50, Iss 2, Pp 296-305 (2020)
Introduction. The lack of micronutrients in the diet of the Russian population continues to arouse the interest of the scientific community in the development of fortified foods. The range of enriched products on the domestic market remains quite po
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dcc432b6d193495b8fcc01818ff79ce4