Zobrazeno 1 - 10
of 255
pro vyhledávání: '"Foltinová, A."'
Autor:
Císarová, Miroslava, Hleba, Lukáš, Medo, Juraj, Tančinová, Dana, Mašková, Zuzana, Čuboň, Juraj, Kováčik, Anton, Foltinová, Denisa, Božik, Matěj, Klouček, Pavel
Publikováno v:
In Food Control April 2020 110
Autor:
Miroslava Hlebová, Denisa Foltinová, Dominika Vešelényiová, Juraj Medo, Zuzana Šramková, Dana Tančinová, Michaela Mrkvová, Lukáš Hleba
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 21, p 3517 (2022)
This study aimed to determine the in vitro and in situ antifungal activity of (14) selected essential oils (EOS), namely clove, thyme, red thyme, litsea, eucalyptus, niaouli, fennel, anise, cumin, basil, rosemary, sage, bergamot mint, and marjoram, b
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/084218d1b3454886ac98cbd2ab35406a
Autor:
Dana Tančinová, Zuzana Mašková, Andrea Mendelová, Denisa Foltinová, Zuzana Barboráková, Juraj Medo
Publikováno v:
Foods, Vol 11, Iss 19, p 2945 (2022)
Essential oils (EOs) from aromatic plants seem to have the potential to control several fungal pathogens and food contaminants. Botrytis cinerea is the main strawberry fruit contaminant causing high losses during storage. Here, thirteen EOs applied i
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/02b0437d38d647fe9956e32bd20098b0
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 12, Iss 1, Pp 491-498 (2018)
The aim of this study was to evaluate the fungicidal effect of eleven essential oils against six isolates of the genus Rhizopus. Isolates were obtained from various moldy foods (chestnut, bread, strawberry, nectarine, blackberry and cherry tomatoes).
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9c00cbed2ba64d8d80460a3bb6100a7e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Potravinarstvo, Vol 11, Iss 1, Pp 322-331 (2017)
This paper was focused on the determination of the inhibitory effect of selected essential oils on growth of ten isolates of Aspergillus flavus and their potential ability to produce mycotoxins in vitro by TLC method. The isolates were obtained from
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/dafc0c5648cd48c891fd17d742d1ff94
Autor:
Novakova, Martina, Foltinova, Erika
Publikováno v:
In Procedia - Social and Behavioral Sciences 19 March 2014 122:114-118
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
INHIBITORY EFFECT OF ESSENTIAL OILS FROM SOME LAURACEAE SPECIES ON THE GROWTH OF PENICILIUM COMMUNE.
Publikováno v:
Journal of Microbiology, Biotechnology & Food Sciences. 2019 Special Issue, Vol. 9, p385-389. 5p.