Zobrazeno 1 - 10
of 383
pro vyhledávání: '"Fillet quality"'
Autor:
Cecilia Fanizza, Angela Trocino, Vlastimil Stejskal, Markéta Prokešová, Mahyar Zare, Hung Quang Tran, Fabio Brambilla, Gerolamo Xiccato, Francesco Bordignon
Publikováno v:
Aquaculture Reports, Vol 39, Iss , Pp 102447- (2024)
The present study aimed to test the effects of different dietary inclusion levels of fishmeal (F) and blends of poultry processed protein meals (P), i.e. poultry by-product meal, hydrolysed feather meal, dry-blood meal in African catfish (Clarias gar
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/8279247e88134f5188833a6fbb6a01e0
Publikováno v:
In Food Chemistry 30 March 2025 469
Autor:
Xuehan Wang, Jiongting Fan, Xiaohui Dong, Shuang Zhang, Qihui Yang, Shuyan Chi, Haitao Zhang, Junming Deng, Beiping Tan
Publikováno v:
Animals, Vol 14, Iss 22, p 3208 (2024)
Aquafeed kept at elevated temperatures and humidity can result in malondialdehyde (MDA) formation, adversely affecting aquafeed quality and triggering negative reactions in fish. To investigate the detrimental effects of dietary MDA on fish, six expe
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/93726c7d4d1b407bbbc44ad94d780fa2
Autor:
Jing-Feng Han, Lin Feng, Wei-Dan Jiang, Pei Wu, Yang Liu, Ling Tang, Shu-Wei Li, Cheng-Bo Zhong, Xiao-Qiu Zhou
Publikováno v:
Food Chemistry: X, Vol 22, Iss , Pp 101421- (2024)
Muscle is the main edible part of bony fish. The purpose of this study was to investigate the influences of phenylalanine (Phe) on muscle quality, amino acid composition, fatty acid composition, glucose metabolism, and protein deposition in adult gra
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2f053ef4fafb466d886166bc96bf17e9
Autor:
Yu Murakami, Masashi Ando, Kenta Kishimoto, Mitsuki Ohama, Yuto Uemura, Reoto Tani, Atsushi Akazawa, Kentaro Matsumiya, Kenji Sato, Masato Kinoshita
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 11, Pp e32242- (2024)
Myostatin (MSTN) is a negative regulator of skeletal muscle growth and a popular target for enhancing the productivity of farmed fish. We previously developed an mstn-knockout breed of the aquaculture fish red sea bream (Pagrus major) using genome ed
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fd4a4626b2444e67b09fc765c63c1763
Autor:
Ayşe Kara, Ahmet Akkose, Sevda Urçar Gelen, Arzu Uçar, Veysel Parlak, Esat Mahmut Kocaman, Muhammed Atamanalp, Nicoleta Anca Şuţan, Ghadeer M. Albadrani, Muath Q. Al-Ghadi, Mohamed M. Abdel-Daim, Gonca Alak
Publikováno v:
Heliyon, Vol 10, Iss 10, Pp e31146- (2024)
Physico-chemical properties of fish flesh are reliable predictors of fillet quality and nutritional value. In our study, the age-related variations of the chemical composition, pH, water activity (aw), water holding capacity (WHC), color and texture
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/a44fef2664ea44d5ad1b500ef9ec2fd9
Autor:
María Isabel Sáez, Alba Galafat, Silvana Teresa Tapia Paniagua, Juan Antonio Martos-Sitcha, Francisco Javier Alarcón-López, Tomás Francisco Martínez Moya
Publikováno v:
Fishes, Vol 9, Iss 6, p 205 (2024)
The aim of this research is to explore the potential effects of two microalgae-based additives included in finishing feeds on the quality and shelf-life of seabream fillets. In a 41-day feeding trial, seabream specimens were fed with experimental aqu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1706f32aaa844c578c4f28e13cc2d0f0
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.