Zobrazeno 1 - 10
of 23
pro vyhledávání: '"Field retting"'
Autor:
Brigitte Chabbert, Anne Chamussy, Salvatore Musio, Emmanuel De Luycker, Anne Bergeret, Samuel Réquilé, Lucile Nuez, Alain Bourmaud, Christophe Baley, Luc Malhautier, Pierre Ouagne, Vincent Placet, Marie Grégoire, Stefano Amaducci, Arnaud Day, Maxime Gautreau, Florian Philippe, Johnny Beaugrand, Brahim Mazian, Jean-Charles Bénézet, Pascal Thiebeau, Darshil U. Shah, Mahadev Bar, Antoine Le Duigou
Publikováno v:
Industrial Crops and Products
Industrial Crops and Products, 2021, 164, pp.113337. ⟨10.1016/j.indcrop.2021.113337⟩
Industrial Crops and Products, Elsevier, 2021, 164, pp.113337. ⟨10.1016/j.indcrop.2021.113337⟩
Industrial Crops and Products, 2021, 164, pp.113337. ⟨10.1016/j.indcrop.2021.113337⟩
Industrial Crops and Products, Elsevier, 2021, 164, pp.113337. ⟨10.1016/j.indcrop.2021.113337⟩
International audience; Retting of fibrous plants such as flax is an essential step in the extraction of fibre bundles and their transformation into textiles and reinforcement fabrics for use in garments and composites. Dew-retting is traditionally p
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::4055fe918037b48920d8515ddf99c983
https://hal.mines-ales.fr/hal-03154888
https://hal.mines-ales.fr/hal-03154888
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Fernando, D, Thygesen, A, Meyer, A S & Daniel, G 2019, ' Elucidating field retting mechanisms of hemp fibres for biocomposites: Effects of microbial actions and interactions on the cellular micro-morphology and ultrastructure of hemp stems and bast fibres ', BioResources, vol. 14, no. 2, pp. 4047-4084 . https://doi.org/10.15376/biores.14.2.4047-4084
Field retting is an industrial process for extracting valuable bast fibres from hemp. In this study, molecular, chemical, and scanning electron microscopy studies were employed to understand the field retting mechanisms involving microbiota, includin
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::4c6705f00269fae0ca7aff654d8d0859
https://pub.epsilon.slu.se/16190/
https://pub.epsilon.slu.se/16190/
Autor:
Anders Thygesen, Bartłomiej Kołaczkowski, Anne S. Meyer, Dinesh Fernando, Geoffrey Daniel, Marcel Tutor Ale, Ming Liu
Publikováno v:
Liu, M, Ale, M T, Kołaczkowski, B, Fernando, D, Daniel, G, Meyer, A S & Thygesen, A 2017, ' Comparison of traditional field retting and Phlebia radiata Cel 26 retting of hemp fibres for fibre-reinforced composites ', A M B Express, vol. 7, 58 . https://doi.org/10.1186/s13568-017-0355-8
AMB Express
AMB Express
Classical field retting and controlled fungal retting of hemp using Phlebia radiata Cel 26 (a mutant with low cellulose degrading ability) were compared with pure pectinase treatment with regard to mechanical properties of the produced fibre/epoxy co
Externí odkaz:
https://explore.openaire.eu/search/publication?articleId=doi_dedup___::cae346d2fc915450251bbabe53d59cf6
https://orbit.dtu.dk/en/publications/93af7a0d-31d8-40f0-b768-67c2e130888e
https://orbit.dtu.dk/en/publications/93af7a0d-31d8-40f0-b768-67c2e130888e
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Industrial Crops and Products. 4:273-284
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.