Zobrazeno 1 - 10
of 473
pro vyhledávání: '"Fatty fish"'
Autor:
Iolanda Lázaro, Oriol Grau‐Rivera, Marc Suárez‐Calvet, Karine Fauria, Carolina Minguillón, Mahnaz Shekari, Carles Falcón, Marina García‐Prat, Jordi Huguet, José Luis Molinuevo, Juan‐Domingo Gispert, Aleix Sala‐Vila, for the ALFA study
Publikováno v:
Alzheimer’s & Dementia: Diagnosis, Assessment & Disease Monitoring, Vol 16, Iss 3, Pp n/a-n/a (2024)
Abstract INTRODUCTION Brain glucose hypometabolism is a preclinical feature of Alzheimer's disease (AD). Dietary omega‐3 fatty acids promote brain glucose metabolism, but clinical research is incipient. Circulating omega‐3s objectively reflect th
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/55094da86e9a4f2ebabfe33b7f5036b9
Autor:
Hannah Ricci, Maddalena Gaeta, Carlotta Franchi, Andrea Poli, Maurizio Battino, Alberto Dolci, Daniela Schmid, Cristian Ricci
Publikováno v:
Nutrients, Vol 15, Iss 21, p 4539 (2023)
Epidemiological studies have shown that eating fish significantly reduces cardiovascular disease (CVD) incidence and mortality. However, more focused meta-analyses based on the most recent results from prospective cohort studies are needed. This syst
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9edb268a99cd4b6fb07dcd1ed531d58a
Publikováno v:
BMC Public Health, Vol 22, Iss 1, Pp 1-13 (2022)
Abstract Background The shape of the associations between intake of foods basic in a healthy Nordic diet and long-term health is not well known. Therefore, we have examined all-cause mortality in a large, prospective cohort of women in Norway in rela
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/bdecec2115b448b29cbcb7266bb25c49
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Food & Nutrition Research, Vol 64, Iss 0, Pp 1-9 (2020)
Background: Fish consumption has been shown to have beneficial effects on biological and subjective measures of health and well-being. However, little is known about the effects of fish consumption at the behavioral level. Objective: The primary aim
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/c04c961abcc44d868465bf8b88f720a5
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Publikováno v:
Majallah-i Dānishgāh-i ̒Ulūm-i Pizishkī-i Qum, Vol 12, Iss 9, Pp 1-11 (2018)
Background and Objectives: There are several reports regarding the beneficial effects of omega-3 fatty acids on inflammatory factors and lipid profile. However, different sources of this kind of fatty acids have not been much studied. The objective o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/38fadf2008cf4ab8bd4e9ba4592a1534
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.