Zobrazeno 1 - 10
of 66
pro vyhledávání: '"Fast Blue BB"'
Publikováno v:
Talanta Open, Vol 9, Iss , Pp 100287- (2024)
The Fast Blue BB (FBBB) and 4-aminophenol (4-AP) colorimetric tests have been reportedly used for the qualitative determination of Δ9-THC in plants and for the differentiation between marijuana and hemp-type cannabis. We report the miniaturization o
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/f9bc820711fb4c3b9efd1ecf0ba1c0cf
Publikováno v:
Food Technology and Biotechnology, Vol 62, Iss 3, Pp 346-353 (2024)
Research background. Virgin olive oil, known as a good source of health-promoting hydrophilic phenols, is traditionally used as a medium for preserving various foods. Phenols in general can form complexes with proteins, but there is little informatio
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1e4dca6e341a4f27a681cda977bf5672
Publikováno v:
Shipin Kexue, Vol 44, Iss 14, Pp 47-53 (2023)
The occurrence of Maillard reaction in heated Torreya grandis cv. Merrilli seed oil was verified by detecting browning index and the contents of the Maillard reaction products (MRPs) 3-deoxyglucosone, methylglyoxal and 5-(hydroxymethyl)furfural, and
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/197a1c92b75742d695d9235476bf43a3
Autor:
Rosalía Martínez-López, Maria G. Tuohy
Publikováno v:
Food Chemistry: Molecular Sciences, Vol 6, Iss , Pp 100166- (2023)
Brown seaweeds (Phaeophyceae) are a rich source of polyphenols (up to 20% dry weight) with a structure based on phloroglucinol (1,3,5-trihydroxybenzene). To-date the determination of total phenolics content (TPC) involves a redox reaction with the Fo
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/d5fa978302db4bd28136aec3e063bfac
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Samira FETNI, Nabil BERTELLA
Publikováno v:
Nutrition & Santé, Vol 09, Iss 02, Pp 117-125 (2020)
Introduction. Medicinal plants are considered an inexhaustible source of bioactive compounds such as phenolic compounds. Rosa canina L. (Rosaceae) known as Thebgha in Eastern Algeria, is widely used in traditional medicine, and nutrition. Objective.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/82ce0ad7fc484100815fd01849336de0
Autor:
Francesco Siano, Gianluca Picariello, Anna Sofia Sammarco, Giuseppe Celano, Tonino Caruso, Ermanno Vasca
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 7, p 3108 (2023)
The lack of a practical “fit for the purpose” analytical protocol is the main limitation that has hampered the exploitation of the EFSA analytical health claim on the extra virgin olive oil (EVOO) biophenols, more than ten years since its introdu
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/1d7a8fc6ca65433ebdfb108f9d7cf7d1