Zobrazeno 1 - 10
of 494
pro vyhledávání: '"Falcarinol"'
Autor:
Jawdat, Dana, Al-Faouri, Hussam, Al Ourfi, Malek, Soulaiman, Huda, Zakarya, Rana, Al-Safadi, Bassam
Publikováno v:
Journal of Agroalimentary Processes & Technologies; 2023, Vol. 29 Issue 2, p50-54, 5p
Autor:
Morten Kobaek-Larsen, Ulrik Deding, Issam Al-Najami, Bettina Hjelm Clausen, Lars Porskjær Christensen
Publikováno v:
Nutrients, Vol 15, Iss 23, p 5002 (2023)
In vitro and animal studies have shown that carrot juice containing bioactive natural products, such as falcarinol (FaOH) and falcarindiol (FaDOH), can affect inflammation. The present study was designed to test whether oral intake of carrot juice co
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/2c96bdd23f4942f5915768029c817b37
Autor:
Frank Dunemann, Wanying He, Christoph Böttcher, Sven Reichardt, Thomas Nothnagel, Paul Heuvelmans, Freddy Hermans
Publikováno v:
BMC Plant Biology, Vol 22, Iss 1, Pp 1-17 (2022)
Abstract Background Falcarinol-type polyacetylenes (PAs) such as falcarinol (FaOH) and falcarindiol (FaDOH) are produced by several Apiaceae vegetables such as carrot, parsnip, celeriac and parsley. They are known for numerous biological functions an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9a9220ee278f45bbb6b7409f4c47b555
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Liu, Jia1, Li, Honglian1, Na, Risong1, Wang, Yi1,2, Wang, Lijun1,2, Zhu, Meiqing2, Fan, Shisuo2, Wang, Zhen2, Zen, Xianyang3, Zhao, Xi3, Li, Qing X.4
Publikováno v:
Journal of Luminescence. Aug2018, Vol. 200, p111-119. 9p.
Publikováno v:
Molecules, Vol 28, Iss 5, p 2205 (2023)
The essential oil (EO) was extracted from aerial parts with insecticidal and fungicidal activity. Herein, the hydro-distilled essential oils of Seseli mairei H. Wolff roots were determined by GC-MS. A total of 37 components were identified, (E)-beta-
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/fe4a048c57784d8d9de173c6ab982c46
Autor:
Ulrik Deding, Bettina Hjelm Clausen, Issam Al-Najami, Gunnar Baatrup, Boye Lagerbon Jensen, Morten Kobaek-Larsen
Publikováno v:
Nutrients, Vol 15, Iss 3, p 632 (2023)
In vitro studies and animal studies have shown that chemical compounds contained in carrots, such as falcarinol and falcarindiol, can prevent inflammation. The present study was designed to test whether the oral intake of carrot juice containing falc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/4105401de5584ba980d596c18db6c7da
Publikováno v:
Nutrients, Vol 15, Iss 3, p 678 (2023)
A prospectively followed Danish cohort of 55,756 citizens with an observation time upwards of 25 years was investigated for association between eating raw carrots on a regular basis and developing various adenocarcinoma-dominant cancers and leukemia.
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9506e2077dd04c718bdbaf27e1462a1d
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.