Zobrazeno 1 - 10
of 25
pro vyhledávání: '"FTO (Fat Mass and Obesity-Associated) Gene"'
Publikováno v:
Frontiers in Endocrinology, Vol 13 (2022)
The m6A methylation is the most numerous modification of mRNA in mammals, coordinated by RNA m6A methyltransferases, RNA m6A demethylases, and RNA m6A binding proteins. They change the RNA m6A methylation level in their specific manner. RNA m6A modif
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/511703d4b42d455c80414280cd845616
Autor:
Chelsea M. Stillman, John M. Jakicic, Renee J. Rogers, Kathryn A. Roecklein, Grant Barrett, Chaeryon Kang, Kirk I. Erickson
Publikováno v:
Frontiers in Human Neuroscience, Vol 16 (2022)
BackgroundThe single nucleotide polymorphism (SNP) rs9939609 in the fat mass and obesity associated fat mass and obesity associated gene (FTO) gene has been linked with increased BMI in adults. Higher BMI has been associated with poor brain health an
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/9a3108caa1f04bb0bbb6730e78a8f567
Publikováno v:
Frontiers in Neuroscience, Vol 15 (2021)
The hypothalamus is a brain region that exhibits highly conserved anatomy across vertebrate species and functions as a central regulatory hub for many physiological processes such as energy homeostasis and circadian rhythm. Neurons in the arcuate nuc
Externí odkaz:
https://doaj.org/article/18997d16be36485e8ca6d92e85cf436a
Publikováno v:
Saudi Journal of Biological Sciences, Vol 27, Iss 2, Pp 736-750 (2020)
Saudi Journal of Biological Sciences
Saudi Journal of Biological Sciences
The incidence of Alzheimer’s disease (AD) has risen exponentially worldwide over the past decade. A growing body of research indicates that AD is linked to diabetes mellitus (DM) and suggests that impaired insulin signaling acts as a crucial risk f
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Autor:
Artemis P. Simopoulos
Publikováno v:
Nutrients
Nutrients, Vol 8, Iss 3, p 128 (2016)
Nutrients, Vol 8, Iss 3, p 128 (2016)
In the past three decades, total fat and saturated fat intake as a percentage of total calories has continuously decreased in Western diets, while the intake of omega-6 fatty acid increased and the omega-3 fatty acid decreased, resulting in a large i
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
Akademický článek
Tento výsledek nelze pro nepřihlášené uživatele zobrazit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.
K zobrazení výsledku je třeba se přihlásit.